Nu stiu daca va amintiti, insa acum ceva zile am intreprins o expeditie in acest tinut, cu scopul de a descoperi metode simple si rapide de a umple tavi intregi cu aperitive.  Dupa varianta cu mere, astazi doua alte combinatii  – destul de clasice – insa de mare efect.

Combinatia 1: Baza de  aluat frantuzesc cu feta de capra, rosii cherry, masline negre si vinegreta de otet balsamic

Combinatia 2: Baza de aluat frantuzesc cu feta de capra, zacusca, masline negre, ulei de masline si mirodenii grecesti (oregano, cimbrisor, patrunjel si piper)

Concluzia! Excelente amandoua, tocmai bune pentru petreceri si alte adunari cu multi invitati.  Singura conditie: sa fie mancate de indata de au fost scoase din cuptor (desi eu nu m-am jenat sa recidivez la ramasitele din tava la cateva ore dupa comiterea faptei).

 

12 Comments

  1. Aoleu Zino… M-ai omorat cu aperitivele astea… Mai ales ala cu zacusca

  2. Effy, zacusca de casa? Daca nu, care zacusca din comertzu socialist e buna? Eu am incercat citeva si au fost intre oroare si mediocritate, at best.

    • Zana Eficientei Reply

      Vera, zacusca nu de casa 🙂 Eu cumpar zacusca taraneasca de la Raureni – mi se pare cea mai apropiata de gustul aleia de casa. Poate un strop prea multa ceapa, in rest e in ordine.

  3. Zano, asa un martisor din asta cu zacusca as manca si eu. acasa nu-mi placea zacusca, dar de cand m-am emigrat, asa mi-e o pofta mereu de ea… 😀

    • Zana Eficientei Reply

      Zi-i martisor, zi-i cum vrei, daca-ti face cu ochiul! 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      Si eu te pup, Georgiana, si iti multumesc direct si personal pentru nominalizarea la Blog de Blog 🙂 You were the first! Ptiu, ca ma uit la Oscaruri si m-am molipsit de emotii 🙂

  4. Uf! credeam ca de la 35 de ani incolo nu mai ai nelamuriri de pustoaica, da’ uite ca mie mi se intampla inca:)) Deci, cum adica aluat frantuzesc? d-ala inghetat? Si, intrebarea-intrebarilor: cum fac cand am sase oameni prin sufrageria mea? ca tu zici – si te cred – ca minunile se mananca imediat de sunt scoase din cuptor…dar, la posibilitatile cuptorului meu, pot cel mult sa fac o tava o data, din care fiecare ia cate o bucatica…adica nu-i de ajuns pentru cat vin rosu sec avem de baut. Stau in bucatarie si fac tava dupa tava? in timp ce toti se distreaza in sufrageria mea? Hm??

    • Zana Eficientei Reply

      numero 1: da, aluat frantuzesc, zis si foietaj, din ala congelat.
      numero 2: chiar nu poti pune in cuptor 2 tavi? una – cea a cuptorului si a doua – una pusa pe gratarul cuptorului, asezat la alt nivel. pt rezultate optime, le schimbi intre ele la jumatatea timpului de coacere 🙂
      numero 3: intr-o tava normala de cuptor iti incap fara probleme 12 bucati, adica 2/persoana. cred ca e suficient 🙂

  5. Multam de sugestii, voi incerca sa pun doua tavi si sa le rotesc…sper sa-mi ajunga pentru cei sase mancai…:))).
    A, inca ceva: vinegretta de otet balsamic inseamna otet + ulei si-atat? stropesc mancarea cu ea? presupun ca asta se face inainte sa bag tava la cuptor…

    • Zana Eficientei Reply

      da, putin otet si putin ulei, amestecate bine si picurate peste rosii si branza, inainte de copt. 🙂

Reply To Cristina Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.