Langa sote-ul de mazare si morcov pe care il pregatisem serile trecute, era nevoie de ceva proteina animala.  Am scotocit in racitor si am gasit niste ceafa de porc frumoasa si nu prea grasa.  Am marinat-o astfel incat sa se potriveasca dulcetii fragede a legumelor si iata ce a iesit.

Ingrediente

6 felii de ceafa de porc proaspata si nu prea grasa

1 lingura ulei vegetal  – cu cat mai neutru ca gust, cu atat mai bine – floarea soarelui merge perfect

250 ml suc de portocale

75ml sos soia

2 catei de usturoi, trecuti prin presa de usturoi

1 bucata de circa 3 cm radacina de ghimbir – curatata de coaja si data pe razatoare (fara partea fibroasa)

piper-mozaic (adica amestec de boabe de toate culorile), macinat – dupa gust

fulgi de chili – dupa gust

putin rozmarin proaspat, tocat (optional) – eu nu am pus de data asta, pentru ca aveam marar in sote-ul de mazare si nu am vrut sa se incaiere

Intr-un castron, amesteca toate ingredientele pentru marinata.

Pune carnea de porc intr-0 punga care se inchide ermetic (ziploc bag) sau intr-o cutie de plastic suficiente de mare, cu capac fest.  Toarna deasupra marinata.  Inchide bine recipientul si zgaltaie-l, sa se imbrace carnea frumos si uniform cu marinata.  Pune la frigider – de preferat pana a doua zi, dar minimum o jumatate de ora.

Incinge bine gratarul ori tigaia.  Aseaza bucatile de ceafa pe gratar.  Intoarce-le o singura data, dupa cateva minute.  Lasa inca 3 – 4 minute (in functie de grosimea bucatilor de ceafa).  In final, miezul trebuie sa fie putin roz sau complet facut – dupa preferinta.

Cand sunt gata, fripturile merg intr-un castron acoperit si tinut la cald, unde stau cuminti cam 10 minute, sa se fragezeasca si sa se lase curpinse de sucurile cele bune.  Sunt servite apoi alaturi de sote-urile de mazare dulce si morcovi.

 

9 Comments

  1. Arata bine :D…dar eu cand zic ceafa de porc ma gandesc la Nikita :)) stiu ca nu are nici o treaba cu articolul dar…am zis-o :)))

  2. cristiangheorghe Reply

    De acum înainte, de câte ori voi mânca ceafă de porc o să mă gândesc la rețeta ta și la pozele astea. Forever.

    • Zana Eficientei Reply

      Forever and ever? Sunt mai mult decat onorata, sunt …emotionata. 🙂

  3. Pingback: Mielul care freacă menta | coolnewz about hot thingz

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.