Dupa ce am pus, timid, pe FB, cateva poze cu gateala mea de azi, doamna Simona Tache a tras un racnet prin care solicita imperios retetaaaaaaaaa!!!

Cum pe si in afara blogului sau cu jurnal roz, ordinele mai-sus amintite doamne se executa si nu se discuta, iata-ma-s!

Ingrediente

2 linguri ulei de masline

1 ceapa maricica, tocata

3 catei de usturoi, tocati

1 ardei iute verde, tocat (cu sau fara seminte, in functie de rezistenta voasta la iutzeli)

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita chimion pulbere

1 lingurita boia (eu pun jumi-juma boia afumata iute si boia dulce)

1/2 lingurita turmeric

1 cutie sau 1 cutie si jumatate (adica 400 – 600 g) pulpa de rosii

1 lingurita zahar (brun, daca se poate)

125 – 150 ml apa

800g fasole boabe din conserva (amestecata rosie si alba), bine scursa si limpezita sub jet de apa rece

sare, piper negru proaspat macinat

sucul unei lamai verzi (sau suc de lamaie, daca nu aveti lamaie verde)

1 legatura de coriandru verde tocat (merge si patrunjel, la nevoie)

branza feta sau telemea sfaramata si ceapa verde tocata – optional, pentru servit

Mod de preparare

01.  Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius. Intr-o cratita sau vas de fonta, cu fundul gros, incingeti uleiul de masline.

02.  Puneti ceapa la calit, la foc potrivit, timp de 5 minute.  Adaugatui usturoiul si ardeiul iute verde si lasati inca 1 minut, amestecand din cand in cand.

03. Adaugati mirodeniile – coriandrul, chimionul, boiaua si turmericul  – si continuati sa amestecati, tot cam 1 minut.

04.  Turnati in cratita pulpa de rosii, zaharul si apa si lasati sa fremete, la foc mic, pret de 10 minute.

05.  Adaugati fasolea boabe, asezonati cu sare si piper, amestecati bine, acoperiti cu capac si dati la cuptor pentru 30 minute.

06.  Scoateti din cuptor si, inainte de a servi, adaugati sucul de lamaie verde si coriandrul tocat.  Acum aveti, vorba bancului, 2 variante:

a.  daca tineti post, luati cu linguroiul, puneti in strachina si mancati;

b.  daca nu tineti post (sau gatiti chestia asta si alta data, dupa Paste), presati deasupra branza faramata si ceva ceapa verde tocata.  Merge struna si alaturi de niste jumari de oua, asa cum recomanda taticul acestei retete, Mr. Bill Granger.

Multumita, kira Simona? 🙂

11 Comments

  1. noroc cu Simona, că deja nu mai puteam de atâta fenicul, mai ales că nici nu agreez aroma.
    aşa mai merge. thx Simona, fată bună ca întotdeauna.

  2. Simona Tache Reply

    @Agnes: sa traiesti!
    @Zana: asta e un fel de curry indian de fasole, nu? niște lapte de cocos mai lipsea, ca sa fie indiano-thailandeza treaba 😛

    • Zana Eficientei Reply

      Agnes sa traiasca, cum bine zici! Da, e un fel de curry – eu am interzis la lapte de cocos, ca nu place la comesenii de zi cu zi 🙂

  3. Zana Eficientei Reply

    nu sunt sigura … hmm, data viitoare scot alaturi intr-un recipient mai mic si incerc si asa. te anunt! 🙂

  4. lapte de cocos, bleah. Simona,fată, decât ce te-am lăudat şi îţ dai cu firma în cap 😉

  5. Zana Eficientei Reply

    ei lasa, Agneso, experimentam si noi ca fetele 🙂 gen … :))))

  6. Simona Tache Reply

    @Agnes: fată, face Nic un curry cu creveți indiano-thailandez de șade mâța în coadă, de-acolo ideea combinării condimentelor indiene cu lapte de cocos. da’ la fasole n-ar fi mers.

  7. Simona, lasă că ştiu io de unde era ideea, ideea e că să nu aud de cocos. Ciolanu’, vorba lui bad.

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.