Nu stiu daca mi s-a simtit lipsa ori nu pe-aici – mie imi pare tare rau ca nu mai apuc sa respir ca lumea in fata laptop-ului, asternand retete.  Da’ lasa, ca rasare iar soarele si pe potecuta noastra!

Chiar si gatitul de pe acasa s-a subtiat, devenind de-a dreptul anemic, spre nemultumirea profunda a cetatenilor care mananca la cantina Zanei.  Dupa niste aluzii subtiri la inanitie si deficit de substante nutritive, am scos cutitul (cel drept, cam neascutit in ultima vreme) si – harsht, harsht! – am executat un sashimi din file de ton, cu sos de soia si mirin, ghimbir murat si wasabi.

N-am ce mare reteta sa pun aici, totul se face la inspiratie si iuteala si se mananca la fel.  Tonul e crud si feliat, sosul de soia se combina cu mirin (otet de orez), iar wasabi-ul si ghimbir-ul murat se adauga dupa rezistenta la iuteli.  Singura mea recomandare speciala: luati de puneti fileul de ton fo’ douazeci de mine in congelator inainte de a-l taia felioare subtiri cu cel mai ascutit cutit al casei.  See you soon with another cartoon!  Probably not a Japanese one.

11 Comments

  1. Zana Eficientei Reply

    exact, asa si inoata in mari si oceane – in cutii! 🙂

      • Zana Eficientei Reply

        da, ai ghicit, e cal de mare 🙂 din conserva, evident, cu ceva carmin in afara de faina.

    • Zana Eficientei Reply

      tonul provine de la metro – secretul e sa le ceri oamenilor alora sa iti taie din bucatile aflate inca in plastic, nu din cele desfacute de ceva vreme 🙂

  2. Zano, îmi permit o sugestie: eu amestec soy sauce-ul cu wasabi. Ii mai ia din iuteala si ai sosul perfect de inmuiat sashimi.
    PS. Nush cum se face ca după ce ajung pe blogul tau, mănânc ca o disperata. 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      Diana, as face si eu asa, insa am si unii pe-aici care nu pretuiesc wasabi atat de tare, in timp ce altii l-ar folosi pe post de pasta de dinti 🙂 asa ca ii las sa faca dupa capul lor. La P.S. nush ce sa iti zic, ma simt guilty! 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.