Chocoholicii cunosc simptomele: febrilitatea cu care cauti prin dulapuri si camari, rascolind amblaje, rasturnand cutii; usoara nervozitate cu care raspunzi acelora care te chestioneaza ‘Da’ dupa ce tot scobesti acolo, femeie?’; momentul teribil in care realizezi ca orice forma prelucrata de ciocolata a disparut de la domiciliu; incrancenarea cu care iti framanti creierul sa descoperi ceva, orice, care sa iti satisfaca pofta nebuna; patrularea incapatanata prin fata cuptorului ; triumfalul moment in care iti scoti din cuptor ‘inventia’ si  – deliciu al deliciilor – prima muscatura din prajitura calduta, catifelata si … ciocolatie.

Ingrediente si ustensile

1 tava teflonata mica – a mea are cam 20 X 25 cm

125 ml lapte condensat indulcit

2 oua batute

30g cacao pulbere de cea mai buna calitate

4 linguri faina alba

1 lingurita cu varf de praf de copt

1 pumn de chips de ciocolata amaruie ori cu lapte (daca nu ai, toaca niste ciocolata buna)

putina apa (doar in cazul in care compozitia e prea groasa)

Unge tava cu foarte putin ulei.  Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Intr-un castron, amesteca toate ingredientele de mai sus. Toarna totul in tava.  Coace timp de 200 grade Celsius, timp de vreo 15 minute sau pana cand o scobitoare, infipta in prajitura, iese curata.  Nu lungi timpul de copt, altfel prajiturelele risca sa se usuce prea tare. Daca vrei, pastreaza o parte din chipsurile de ciocolata si decoreaza cu ele suprafata prajiturii, dupa circa 5 minute de copt.

Scoate din cuptor, lasa sa se racoreasca cat de cat – daca e nevoie, da-ti peste mana, sa rabzi fara sa te arzi :), taie in patrate si serveste.  Alaturi de o ceasca de cafea mocca aburinda, cu caimacul de 1 deget. Merge si un pahar cu lapte rece, in caz de raid nocturn in bucatarie.

 

 

11 Comments

  1. uf! la mine scotocitul nu ar duce la niciun rezultat: am rasturnat deja rafturile, nu mai e nimic. maine – aprovizionare neaparat :D!

    • Zana Eficientei Reply

      neaparat. pai cum sa rezisti un weekend intreg FARA???? Horror! 🙂

  2. Zina, te rog, am urmatoarea intrebare: cam cit zahar e in laptele tau condensat? Din cauza de probleme de alergii, trebuie sa folosim numai lapte de vaca proaspat, nepasteurizat, fiert acasa. Ca pe vremuri. Vaz ca singurul zahar e in chipsurile de cioco si in laptele condensat. Dar daca vreau sa pun zahar brun, de exemplu? Sau sirop de agave?
    Gata, m-am dat de gol, eco-bio-naturista. Da, asta sint.

  3. Mersi, Zina Buna. Am si eu multe retzete de brownies, da asta era atractzioasa, caci really simpla. O sa incerc pe principiul trial and error si o sa tzin si mapamondu la corent, poate mai foloseshte unor nefericitzi alergishti.
    Acu ma preocup de facut brinza de vaca si borsh in casa – petit cauchemar.

    • Zana Eficientei Reply

      foarte bine, multumim si asteptam rezultatele 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.