Ieri am comis urmatoarele: pastrav umplut, la cuptor, cu garnitura de linte picanta.  Despre linte va povestec maine, desi o veti observa si in fotografiile cu pastravul.  Cat despre pastrav, am sa fac cateva mici reprosuri acestei retete, inainte de a v-o incredinta spre experimentare:
01.  prea multa ceapa – la urmatoarele incercari o voi reduce drastic sau o voi elimina complet;
02.  timpul de coacere la cuptor – il voi mari usor si voi reduce un strop temperatura, astfel incat si umplutura sa se patrunda bine.

Pastravul – care era eroul principal al intregii actiuni – a iesit delicios, ca la carte. Asa ca, pana una-alta, va dau reteta in varianta aproape originala si va las sa va mai jucati si voi cu ea.

Ingrediente

4 pastravi frumosi si proaspeti (ai mei veneau direct de la pastravarie si zburdasera recent prin apa) – veti sti ca sunt proaspeti daca: se uita la voi cu ochi limpezi, nu miros a peste, au pielea lucioasa si bine intinsa.

1/4 ceapa rosie sau salota, tocata marunt de tot (eu am tocat conform instructiunilor, nu prea mic, si am regretat)

1 bulb mic de fenicul, curatat si tocat tot atat de marunt

1 ou batut

miezul inmuiat si stors de la 2 felii de paine alba

2 linguri de vin alb

2 linguri de pesmet

sare, piper

un praf de ghimbir macinat

1 pumn zdravan de patrunjel verde tocat (eu am scapat si cateva frunze de menta)

frunzele verzi ale bulbului de fenicul, tocate marunt

unt

lamaie

vin alb

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Spala pastravii si usuca-i cu prosop de hartie. Unge cu unt o forma termorezistenta.
Intr-un castron, amesteca: ceapa, feniculul, miezul de paine, pesmetul, vinul alb, oul batut, ghimbirul, patrunjelul si frunzele de fenicul tocate. Potriveste de sare si piper macinat. Daca amestecul ti se pare prea moale, mai adauga putin pesmet.
Umple pastravii cu compozitia de mai sus. Aseaza-i in forma unsa cu unt, asezoneaza-i cu sare si piper. Pe fiecare pastrav, pune o felie de lamaie si o bucatica de unt. Stropeste cu vin alb si da la cuptor pentru 30 – 40 de minute, ungandu-i din cand in cand cu sosul din tava. In ultimele 10 minute, poti trece cuptorul pe grill, pentru ca pestii sa se ‘bronzeze’ frumos. Daca nu ai rabdare pana la reteta de linte de maine, merg si niste cartofi natur plus o salata verde.

10 Comments

    • Zana Eficientei Reply

      hahaha, stai sa las computeru’ deschis, poate vede asta cine trebuie, asa, ca din greseala 🙂

        • Zana Eficientei Reply

          e si asta o idee … problema e ca gatitul e tarapia MEA 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      nu, dar l-am trimis pe fi-miu vreo 10 zile in vacanta – mi-a spus ca e f f frumos si mi-a adus paprika afumata – deocamdata imi ajunge 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      asa ma gandeam si eu, tre’ sa gasesc o alta solutie – poate sa vand ce gatesc 🙂

      • Hmm… Fetelor, voi ati auzit de Silistra (nu ma refer la localitatea din Bulgaria ci la o mica metodologie de santaj practicata de sotii in Grecia antica…)?

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.