Cu cele din urma resurse de avant culinar pe 2010, am pregatit aperitivul asta colorat si foarte, foarte yummy.  Nu stiu daca mai aveti timp si energie pentru a-l testa in noaptea de Revelion, insa mi se pare ca poate fi un start colorat si interesant pentru anul care vine.

Ingrediente

15 oua bine fierte

1 sfecla rosie mica, cruda, fara coaja, taiata  in cubulete

1 salota sau 1 ceapa rosie tocata marunt

1 foaie de dafin

3 cani de apa

1 lingurita de zahar

1/2 lingurita sare

1 cana de otet de vin alb

1 lingurita de chimen macinat

5 – 6 linguri zdravene de maioneza

2 linguri mustar rustic (din cel cu boabe)

1  – 2 lingurite patrunjel verde tocat

Intr-o oala, pune la fiert apa impreuna cu: otetul, foaia de dafin, zaharul, sarea, ceapa tocata si sfecla rosie.  Lasa sa fiarba cam 20 de minute, pana cand sfecla e bine patrunsa.  Da deoparte si lasa sa se raceasca de tot.

Curata ouale de coaja, iar atunci cand zeama de sfecla e rece, aseaza-le frumos in oala.  Lasa-le la marinat, cel putin 3 ore, cel mai bine peste noapte.

Scoate ouale din marinata si arunca zeama de sfecla.  Taie ouale pe jumatate si scoate galbenusurile.  Pune galbenusurile astea intr-un castron si freaca-le bine cu: maioneza, mustarul, chimenul si patrunjelul verde.  Umple jumatatile de ou cu spuma obtinuta si da la rece pana cand vine vremea sa le servesti.

Acum, printre poze cu oua umplute, ce sa va urez pentru anul care vine? Sa fie un an intelept, cald in suflete si voios.  Un an in care sa ne fie gradinile imbelsugate, familiile adunate si excesele temperate.  Sa gatim, sa plantam si sa plivim, ca sa fuga toate buruienile de unde au venit! Mi-as dori ca bagheta mea magica  – plapanda si incepatoare in ale magiei – sa indrepte toate relele si sa adune toate bucuriile pentru voi!

16 Comments

  1. Arata nemaipomenit!voi face si eu(doar am doi sarbatoriti-in ianuarie)

    Simplu si din inima:LA MULTI ANI si AN NOU FERICIT!

    • Zana Eficientei Reply

      La multi ani, Mariana! la fel de simplu si din inima 🙂

  2. la mulţi ani !
    sănătate să fie, fericire şi bine şi cald în suflet (era să zic în bucătărie).
    Agnes

    • Zana Eficientei Reply

      Agnes, sa traiesti si sa-ti fie cald si-n bucatarie si-n suflet, tot anu’2011!

    • Zana Eficientei Reply

      La multi ani si voua, Bogdan! Toate cele bune sa va aduca 2011.:)

  3. Zano,multi,foarte multi ani langa cei dragi tie!
    (Si nu-i mai lovi cu lingura peste degete!)

    • Zana Eficientei Reply

      Corina, la multi ani, sa fiti cu totii sanatosi si norocosi!

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.