Pentru excursia din care tocmai m-am intors, am pregatit o placinta cu carne. A fost miel, pentru ca am dezosat complet pulpa pregatita la cuptor in urma cu cateva zile. Ar fi putut fi porc sau vita, in cazul in care as fi avut ramasite din alta friptura. Reteta asta e buna pentru orice carne fripta – singurul lucru unde as fi lucrat diferit, ar fi fost mirodeniile.

Ingrediente

o portie de aluat – fraged sau foietaj, cum preferi

500 – 600g carne fripta, desfacuta in fasii sau taiata in cubulete
1 ceapa rosie mare, coapta in cuptor

1 ou
1 lingura zdravana de smantana
2 linguri pulpa de rosii
mirodenii – sare, piper negru proaspat macinat, ierburi aromatice uscate(eu am folosit un amestec de busuioc, patrunjel, menta, marar)

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.Tapeteaza complet o tava (baza si lateralele) cu aluat. Inteapa baza cu furculita, acopera cu hartie de copt si umple cu sfere de ceramica/boabe de fasole si da la copt pentru 15 minute.
Intre timp, marunteste carnea impreuna cu ceapa coapta in robotul de bucatarie sau in blender. Pune-o intr-un castron si amesteca cu un ou usor batut, smantana, pulpa de rosii si mirodeniile (dupa gust). Cand baza tartei s-a copt, scoate-o din cuptor, indeparteaza hartia si bilele de ceramica/boabele de fasole si umple cu carnea, apoi acopera cu restul de aluat. Preseaza cu dintii unei furculite marginile placinte, ca sa se inchida. Cu o pensula, intinde pe toata placinta celalalt ou, batut si amestecat cu putina apa.

Da la cuptor pentru 40 – 50 minute, pana cand crusta este aurie si crocanta.
Poti servi placinta calda, alaturi de o salata verde sau o poti lasa sa se raceasca si o poti lua cu tine la picnic sau intr-o excursie, asa cum am facut eu.

8 Comments

  1. Vai da buna ar fi o bucata!
    Cred ca a fost tare gustoasa!
    E pe gustul meu!
    O saptamina placuta de septembrie!

    • Zana Eficientei Reply

      Da, a fot tare gustoasa. Ma bucur ca iti place si iti urez si tie un septembrie placut!

  2. Si nu ne spui si noua unde ai fost in excursie? Ca ne place sa mancam, dar ne place sa ne si plimbam.

    • Zana Eficientei Reply

      De plimbat, m-am plimbat prin munti si dealuri – mai intai pe la Azuga, apoi in Harghita, pe la Odorheiu Secuiesc. Maine, niste poze. 🙂

  3. Pingback: Mousaka Pie | Zâna Eficienţei

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.