Asadar, o prajitura cu toate acestea.  Initial, m-am temut ca rezultatul va fi o chestie de nemancat.  Mult prea dulce, mult prea aromata … mult prea!  Ceea ce a rezultat a fost un lucru delicios.

Recunosc cu mana pe inima ca am comis trei greseli:

1.  m-am chinuit sa tapetez forma cu hartie pe toate partile, cand – de fapt – era suficient sa tapetez fundul (la un moment dat, enervata, am extras hartia de pe laterale 🙂 )

2. am ales o forma prea mare, drept care biata prajitura s-a cam labartat – data viitoare folosesc un recipient de dimensiuni mai reduse

3.  de lene sa curat un mar si sa il tai in felii, am fost eu desteapta si am zis sa pun niste compot de mere de la megaimage  – cam juma’ de borcan.  Wrong, pentru ca asta a ingreunat asamblarea prajiturii si cred ca a si impiedicat-o sa creasca cum trebuie.

Insa, trecand cu gratie peste aceste mici balbe, prajitura cu de toate a fost un mic succes.  Mic la propriu. 🙂

Ingrediente

Pentru baza

100g faina

1/3 lingurita praf de copt

1/3 lingurita bicarbonat de soda

1 praf de sare

60g unt, moale

50g zahar brun

1 ou

150g banana, decojita si zdrobita

1 mar verde, curatat si taiat in felii subtiri

Pentru amestecul de streusel

30g zahar brun

50g miez de nuca, tocat

1/2 lingurita scortisoara

80g chocolate chips sau ciocolata tocata in bucatele

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza cu hartie fundul unei forme rotunde cu diametru de circa 20 cm.

Intr-un castron, cerne faina, praful de copt si bicarbonatul.  Adauga sarea si amesteca.

Amesteca toate ingredientele pentru streusel in alt castron.

Freaca untul cu zaharul pana cand obtii o crema omogena. Adauga oul si amesteca bine – nu te speria daca arata ca si cum s-ar fi taiat.  Pune acum si banana si amesteca in continuare.  Adauga treptat amestecul de faina si continua sa amesteci.  Compozitia rezultata va fi una consistenta, destul de groasa.

Pune cu lingura jumatate din compozitie in forma.  Aseaza frumos deasupra jumatate din feliile de mar.  Presara jumatate din amestecul de streusel. Acum vine randul restului de aluat (aici operatiunea va fi mai delicata), restul de felii de mar si, in final, restul de streusel.

Da la copt pentru 30 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.  Excelenta alaturi de o ceasca de cafea fierbinte!

6 Comments

    • Zana Eficientei Reply

      gata, am rezolvat – e aruncata… in burtile noastre 🙂 acum suntem si noi radioactivi.

  1. Stii, eu imi propusesem in nemernicia mea sa nu mai intru pe la tine, ca imi produci pofte din alea napraznice si se duce dracu’ silueta mea de primavara-vara. Dar uite ca am intrat si ce-am gasit? Binenteles, ceva de sa-mi ploua in gura! Si sa ma faca sa ma duc la non-stop dupa ciocolata!!! Acum gata, n-am ce sa mai fac, iar am devenit dependenta de blogul tau! 😀

    • Zana Eficientei Reply

      acush ma faci sa ma simt aiurea 🙂 🙂 ca sabotez siluetele cucoanelor 🙂 o sa pun si eu niste warning-uri de-alea de CNA: ‘Aceasta postare nu este recomandata doamnelor si domnisoarelor la cura de slabire decat cu acordul parintilor ori familiei’ 🙂 🙂

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.