Nu ma  entuziasmez usor la retele cu carne de pui – poate si pentru ca nu e favorita mea.  O mananc si o gatesc pentru ca e slaba si versatila, insa e nevoie de something more ca sa ma declar complet sedusa.  Simpla si rapida, varianta asta de pui la cuptor are marea calitate de a pastra pielita crocanta si parfumata, in timp ce bucatile de cartof devin aurii si pufoase in grasimea picurata de carne.  Sa va explic cum functioneaza …

Ingrediente

5 pulpe superioare de pui, cu piele

1 lamaie – coaja rasa si zeama

2 – 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

750g cartofi noi, curatati si taiati in bucati, daca sunt mai mari

sare, piper, paprica dulce

o mana de tarhon verde tocat

cativa catei de usturoi nou, necuratati (optional)

Intr-un castron, amesteca urmatoarele: coaja rasa de lamaie, zeama lamaii, 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust plus tarhonul tocat.  Acum pune bucatile de pui in marinata asta, invarteste-le de cateva ori si da la rece pentru o jumatate de ora.

Intre timp, incinge cuptorul la 220 grade Celsius.  Pregateste o tava si un gratar care sa se aseze bine peste tava respectiva.

Pune cartofii in tava, amesteca-i cu paprica dulce, sare, piper si 1 – 2 linguri de ulei.  Daca folosesti, presara usturoiul printre cartofi .

Aseaza gratarul mai-sus mentionat peste tava.  Scoate puiul din frigider, scurge bucatile bine de marinata si pozitioneaza-le pe gratar, deasupra cartofilor.

Da la cuptor pentru 30 – 40 de minute.  Scoate si serveste cu o salata verde. Stoarce continutul dulce si copt al cateilor de usturoi peste cartofi.

Noi am mancat ca niste disperati – carnea era frageda, aromata cu lamaie si tarhon, pielitza incredibil de crunchy, iar cartofii se topeau in gura.  Vom repeta, cu siguranta.

9 Comments

  1. Buna , Zana!Chiar ca esti o zana buna! Imi place ce faci aici pe blog si daca imi place, imi place si gata!

    • Zana Eficientei Reply

      am citit si sunt very pleased with myself. ma bucura atat de mult faptul ca va fac placere! mai ales ca imi fac si mie placere cu scrisul asta. ca sa vezi, vorba unui prieten, toata lumea multumita 🙂

  2. nici nu stii ce pomana ti-ai facut cu niste amarasteni care-au mancat atata carne de pui … ca numa’ un pic mai au si le dau tuleiele la pene !

    • Zana Eficientei Reply

      ha, ha, asta cu tuleiele a fost buna. pai atunci sa nu va mai dau pui? pestele va place?

  3. Am facut si eu azi reteta, ca vreau s-o incerc de cand ai scris articolul. Ne-am lins pe degete! Saru’ mana pentru masa!

    • Zana Eficientei Reply

      Chatdechocolat, nu prea – ideea e ca toata grasimea bucatilor de pui sa se scurga peste cartofi. In timpul asta, bucatile de pui, care nu stau direct peste cartofi, vor fi crocante la suprafata si moi in interior. Nu spun ca nu va iesi ceva bun, insa nu atat de bun pe cat ar iesi cu gratarul.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.