Azi am avut musafiri.  Asa ca am gatit si iar am gatit, construindu-mi simultan o provizie serioasa de retete pe care sa vi le insir in zilele urmatoare.  Sa incepem cu bunatatea asta de quiche, pe care am executat-o cu maxima viteza datorita pachetului de pate brisee (va sa zica aluat de tarta), care se gaseste acum la megaimage – gata facut, intins si taiat, doar sa il asezi in forma.

Ingrediente

1 pachet de pate brisee pentru tarta/quiche

4 ardei copti carnosi si barosani – 2 rosii si 2 din cei galbeni-verzui

200 ml smantana lichida 35% grasime

3 oua

2 lingurite mirodenii pentru branza feta, aduse recent din Grecia – de fapt, un amestec de oregano grecesc, patrunjel, piper si cimbrisor.

200 g branza feta, tot de la mama ei

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Scoate din frigider aluatul de tarta cu vreo 10 minute inainte de a-l folosi.  Aseaza-l frumusel in forma si inteapa-l din loc in loc cu furculita.

Intr-un castron, bate cele 3 oua cu smantana si condimentele grecesti.
Curata ardeii copti de cotor, seminte si fibre, apoi taie-i in fasii.

Imprastie branza feta faramitata pe fundul tartei.  Aseaza deasupra fasiile de ardei copt.  Toarna peste ele smantana batuta cu ouale.

Da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand umplutura s-a umflat si s-a rumenit frumos.

Serveste quiche-ul caldut, cu o salata maaaare – maaare.  E bun si rece,pentru cei care intarzie la masa 🙂

8 Comments

    • Zana Eficientei Reply

      Moaaama, da’ ce viteza ai! Nici n-am apucat sa rasuflu! 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      Din pacate, nu mai este. De ieri, de la pranz. Da’ mai fac. 🙂

  1. cum naiba sa bati niste condimente grecesti?

    si daca ai copt ardeii, ii mananci imediat pentru ca sunt buni asa. nu ii pui in alta mancare.

    ce mai bucatareasa…..

    • Zana Eficientei Reply

      in spiritul trainicei prietenii pe care o intretin cu poporul elen frate, eu le-am batut cu multa compasiune.
      in legatura cu ardeii copti si cu multe altele dintre observatiile tale, presimt ca esti adeptul unei bucatarii minimale, fruste as putea spune. 🙂 se poate, bineinteles, si asa.

      • ba nu sunt frust deloc! doar ca eu mananc rar. asta nu inseamna ca nu ma pricep sa fac o musaca.
        doar ca mi se pare ca muncesti foarte mult cu mancarurile alea. dureza zile ca sa faci dracia asta de omleta ce ai facut acu.

        • Zana Eficientei Reply

          musaca ai zis? pai aia e dichis mare, cere timp 🙂 acu’ inteleg de de mananci rar, Mr. Ghandi! 🙂 🙂

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.