Abundenta are si ea provocarile ei.  Gradina de legume s-a umplut de ridichi, asa ca a trebuit sa improvizez tot felul de metode pentru a le consuma in mod judicios.  One can eat only that many salate de primavara cu ceapa verde si ridichi.  Buchete am improvizat, iepuri am hranit, asa ca mai aveam nevoie de alte cai pentru a descongestiona parcela respectiva fara pierderi colaterale.  Vreti, nu vreti, zilele astea consumam ridichi!

Ingrediente

3 – 4 legaturi de ridichi, curatate, spalate (frunzele nu le aruncati, caci le vom folosi maine la supa corespunzatoare!)

putin ulei de masline

sare de mare

2 linguri de unt

suc de lamaie

verdeata tocata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Taie fiecare ridiche in lung.  Pune-le pe toate intr-un castron si amesteca-le cu putin ulei de masline.  Aseaza-le frumos intr-o tava care merge la cuptor, cu sectiunea in jos.  Da-le la cuptor cam 20 minute, intorcandu-le o  data, dupa 10 minute.

Intre timp, pune untul intr-o tigaie si lasa-l sa se topeasca, apoi sa se rumeneasca fara a se arde.  Da-l deoparte si toarna deasupra sucul de lamaie.

Cand scoti ridichile din cuptor, aseaza-le intr-o forma de ceramica, toarna deasupra untul cu lamaie si presara verdeata,  Serveste-le fierbinti, alaturi de o friptura cu cartofi noi.  Noua ne-au placut, pentru ca amintesc de gulii – sunt dulci-amarui-piperate.  In plus, pot deveni elementul de senzatie al pranzului – lumea nu prea e obisnuita sa le vada altfel decat in salata sau alaturi de o halca de telemea.

1 Comment

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.