Nu stiu exact de ce, insa feniculul nu e pe gustul multora.  Mie imi place la nebunie si incerc sa ii conving de calitatile lui pe cat mai multi dintre apropiati (am o banuiala ca sunt cativa care imi refuza politicos invitatiile la masa din acest motiv).  Am experimentat pe ei supa-crema de fenicul, tarta cu fenicul si ma pregatesc pentru placinta cu fenicul, pe care am gustat-o in Creta si pe care am intentia sa o reproduc cat mai curand.

Pentru astazi, o salata cu fenicul – racoroasa, crocanta, usoara si usor de pregatit.  Ia feniculul, neamule!

Ingrediente

1/4 capatana de salata iceberg, taiata in fasii

1 radacina de fenicul, curatata si taiata in fasii subtiri

1 portocala, curatata si taiata in segmente (intrati pe YouTube, scrieti „cutting segments from an orange” si va alegeti voi filmuletul preferat)

1/2 ceapa rosie, curatata si taiata in feliute

suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper negru

Nu ma complic cu mari instructiuni de preparare – secventa este: salata, fenicul, ceapa, segmentele de portocala (taiate, rogu-va, deasupra castronului, ca sa curga tot sucul cel bun peste restul de ingrediente).  Asezonati cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust.  Si mancati.  Unii o veti boscorodi pe Zana, altii va veti gandi la ea cu oarecare gratitudine.  Oricare va fi verdictul, eu sunt multumita ca ati incercat!

 

5 Comments

  1. zâna,
    mie nu îmi place deloc, da’ deloc gustul/aroma de fenicul, aşa că nu încerc dar nici nu te boscorodesc. ai putea fi mulţumită şi de mine ?

    • Zana Eficientei Reply

      Agneswood, bine, hai, treaca-mearga, ca te cunosc de ceva vreme si promiti 🙂

  2. piticugras Reply

    fenicul suna ca un pisticul. ca un fenicul. ca un testicul.

    chiar trebuie sa citim asa ceva? rog mai multa atentie la redactarea articolelor…

    un cetatzean.

    • Zana Eficientei Reply

      Cetatzene, ce urat vorbiti – tz, tz, tz …. 🙂 Chiar si asa, vom redacta mai atent pe viitor, fara fenicul asadar 🙂

Reply To piticugras Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.