Vremea asta data de-a dura (cum naiba sa te imbraci pentru 27 de grade, cand pe calindar scrie ’10 noiembrie’???) mi-a dereglat ceasul culinar si am re-dat in damblaua salatelor.  Pentru azi, o salata pe care am descoperit-o in Israel si din care sunt dispusa sa mananc galeti intregi.

Ingrediente

1 varza rosie mica, curatata de cotor si tocata fideluta

2 – 3 linguri de maioneza cu lamaie

suc de lamaie, dupa gust

sare si piper negru

putin zahar brun

seminte decojite de floarea soarelui ori bostan, putin prajite

Intr-un castron, amesteca varza tocata cu putina sare si las-o cateva minute, sa se inmoaie putin.  Adauga maioneza, apoi potriveste dupa gust cu suc de lamaie, putin zahar, piper negru si sare (daca mai e nevoie).  Aseza dichisit in castron si presara semintele. O reteta gustoasa si sanatoasa, din categoria ‘Ce poti gati cand esti teapan de spinare’.  Ma duc sa o trimit pe adresa redactiei, la Formula AS!

 

4 Comments

  1. suna bine reteta asta! mama face salata de varza rosie fierband intai varza.
    asa doar muiata in sare iese moale sau lemnoasa?
    o s-o incerc, imi place ideea de twist nou la un ingredient asa familiar 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      daca freci varza rosie cu sarea la inceput, se inmoaie, ca si la salata de varza alba. eu nu cred ca e nevoie sa o oparesti. daca e s-o ‘transformi’ termic in vreun fel, eu o calesc cu mirodenii, vin si cu bucati de mar – e perfecta de sarbatori!

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.