Greu cu Romanica asta! Aveam o vaga senzatie de greata si nu stiam de ce.

Da’ m-am lamurit – cred ca a inceput cu rasfoitul unui ta(beurk!)loid local, ocazie cu care am incasat in plina figura un verb nou  – ‘a oPtura’ , apoi cateva crosee de discriminare impotriva persoanelor supraponderale, a celor cu suferinte psihice si un upercut mai mult decat jignitor la adresa a copiilor handicapati.  Ce sa spun, mare noroc ca ziaristii respectivei publicatii incercau sa compenseze cu cateva ode bine potrivite din condeiul urduros, dedicate unor fo(s)tbalisti, dive porno si recidivisti de larga recunoastere judeteana.   Lucratura a continuat cu oarece scrieri de pe Huffington Post, referitoare la un recent sondaj care arata ca multi adolescenti romani sunt xenofobi, homofobi, antisemiti si nu ar vrea sa locuiasca in vecinatatea unei persoane infectate cu HIV.  Mi s-a aplecat mai tare cand am aflat – de la radio – ca au crescut achizitiile de televizoare 3D.  Populatia bastinasa este extrem de dornica sa vizioneze demisia balbaita a lui Botis, divortul columbean si canalul Taraf in relief!

Asadar, imi era greata si trebuia sa gasesc ceva care sa taie senzatia asta neplacuta.  Ceva sanatos, colorat si aromat.  O salata!

Ingrediente

500g cartofi, curatati, taiati in bucati maricele

500g cartofi dulci, curatati, taiati in bucati

50g masline negre, fara samburi, taiate in bucatele

3 linguri de capere, bine stoarse

3 ardei copti rosii, taiati in fasii

o mana zdravana de patrunjel verde, tocat

1 lingura mustar rustic (wholegrain, ala cu boabe)

1 lingura otet de mere

3 linguri ulei de masline, plus putin pentru coptul cartofilor

1/2 ceapa rosie, curatata, tocata foarte marunt

1 lingurita zahar brun

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.  Amesteca cele 2 tipuri de cartofi intr-o tava, cu putin ulei, asezonandu-i cu sare de mare.  Da-i la copt pentru 35 minute, pana cand sunt rumeni si crocanti la suprafata.

Pune cartofii copti intr-un castron si lasa-i sa se racoreasca.  Amesteca-i cu caperele, maslinele, patrunjelul si ardeii copti.

Intr-un bol, amesteca mustarul cu otetul. Toarna apoi treptat uleiul, amestecand continuu, pana cand capeti un sos omogen.  Adauga ceapa rosie tocata si zaharul, potriveste de sare si piper, apoi pune sosul peste salata.  Amesteca bine si serveste.

That is all, folks! Aa, si sa nu uit – este interzis sa mancati salata asta in timp ce va uitati la vreun canal TV romanesc.  Va dau voie pe Discovery!

6 Comments

  1. vreau si eu vartelnita cu care sa fac pireu de peste sau tzelina sau ce mai maruntzesti tu acolo.

    ce imi recomanzi? dar sa nu fie robot de bucatarie care face aiureli. ca nu dau multi bani pe un gadget care se strica in 2 luni.

    • Zana Eficientei Reply

      asta al meu e kenwood (deci o marca buna), cu toate ca l-am luat de la teleshop sau cum naiba ii zice. acum vad ca nu se mai gaseste, au alte tampenii cu nume exotice – robochef sau ninja – pentru astea nu garantez! 🙂 si asta face tot felul de aiureli, ca are si optiunea de blender si aia de mixer, in afara de tocat. mie imi place ca e mic si nu trebuie sa spal o tona de vase dupa ce il folosesc sau sa toc o amarata de ceapa in ditamai recipientul. 🙂

  2. Arata senzational salata ta! Tocmai buna sa taie greata de dupa Vantu’ asta ce sufla tare! Si dupa (sau inainte) de cioca-Boc!
    Multumesc pentru buna dispozitie!

  3. Bine ca nu ma uit la Tv , ca alfel n-as mai iesi din salate d-astea! Desi la serviciu ar merge cate una la pranz… 😉

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.