Acum o saptamana ne-am bucurat de o extrem de placuta invitatie: Mazi, fetele de la GollinHarris si echipa Electrolux au lansat o noua chemare la group cooking. La start, dupa echipele Cookie-Lavinia-Andi si Elena-Florin-Mihai, s-a aliniat stafeta MonicaMadalin-Smaranda (c’est moi :)).

Sarcinile au fost rapid distribuite, ingredientele listate si organizate, superbucataria de la Club Cortina pregatita  – again – pentru o cursa culinara incheiata cu un binemeritat festin colectiv.

Meniul ales a fost urmatorul:

– felu’ unu’ – Zana Smaranda: supa-crema de telina cu foietaj de mere si feta de capra

– felu’ doi – Madalin: creveti cu cartofi la tigaie, plus un delicios sos cu usturoi

– felu’ desert – Monica: brownies  – yupeeee!!! 🙂

Treaba cu gatitul simultan de grup, la o multime de plite si intr-o multime de cuptoare care mai de care mai sofisticate e extrem de distractiva. Stiti cum se spune in toate emisiunile de home remodelling – ca bucataria trebuie sa fie deschisa, ca sa inteleaga si saracu’ bucataru’ ceva din toata veselia adunarii si sa nu stea singurel intre zidurile bucatariei? Ei, luati satisfactia de a gati alaturi de oaspeti si inmultiti-o cu trei si veti avea o idee despre atmosfera respectivei seri.

Gazdele ne-au asteptat cu ceva combustibil lichid si solid, ca sa ne punem in miscare.  Asa ca ne-am apucat de treaba si totul a mers ca pe roate.  M-am minunat de cuptorul CombiSteam, care combina gatitul normal cu avantajele aburului si are presetate o multime de retete.  Una peste alta, iti simplifica mult viata si din doua-trei apasari (delicate!) pe display, se hotaraste singur cum, cat si in ce fel e potrivit sa iti coaca mancarea.  Almost intimidating!

Apoi, m-am entuziasmat in fata blenderului PowerMix Silent, care – asa cum ii spune si numele – este incredibil de silentios. Sa tot faci supe creme, chiar si alaturi de un bebelus cu cel mai usor somn.  In final, am facut ochii mari la masina de paine Fresh Bread Patissier, cu programul ei pentru paine fara gluten si lama speciala, care nu lasa o imensa gaura in baza painii, asa cum fac majoritatea acestor aparate.

Dupa ce am terminat cu gatitul + rasul + conversatul, am trecut la faza mancat + iar mancat + ras + conversat + baut vin, care s-a prelungit in modul cel mai placut cu povestiri despre vacante, restaurante si aventuri romanesti prin frontiere straine /aeroporturi internationale.  Multumim Electrolux si Carmen Georgescu! Multumim Mazi si GollinHarris! A fost o seara pe cinste.

5 Comments

  1. ia spune mai multe despre masina aia si lama ei discreta, pentru cand o sa ma satur de gaura-n paine 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      Pai, e simplu: lama arata ca toate lamele, numai ca e articulata – la sfarsitul framantarii, se pliaza si devine … orizontala, asa ca lasa painea sa se coaca in legea ei, fara sa trebuiasca smulsa din respectiva lama 🙂 treaba cu gaura din paine nu ar fi dramatica pana in momentul in care tai painea, iar la mijloc feliile sunt f fragile.

  2. Pingback: Muffins cu fructe de padure | Zâna Eficienţei

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.