Reteta asta am gasit-o intr-o colectie care se cheama ‘Cook Yourself Thin’. Cica mananci chiftele din astea si slabesti.  Eu nu de-asta le-am facut, ci pentru ca pareau gustoase si bine condimentate. Am mancat vreo doua in seara asta, asa ca o sa va anunt in zilele urmatoare cum sta treaba cu pierderea in greutate. De bune, au fost foarte bune spre excelente – aromate, zemoase, facute cat trebuie. De repetat.

Ingrediente (8 burgeri)

750g carne de vita tocata
2 salote – curatate si tocate foarte marunt

1 catel de usturoi dolofan, tocat marunt
1 lingurita cumin macinat
2/3 lingurita boia afumata
patrunjel tocat marunt, o mana
sare, piper dupa gust
1 lingura ulei de floarea-soarelui

Amesteca bine toate ingredientele – cu cat le amesteci mai bine, cu atat tocatura e mai frageda.  Uleiul – putin cat este, are rolul de a ‘sigila’ burgerii la fript, ca sa nu se lipeasca, asa ca nu-l omite.

Imparte compozitia in opt si formeaza burgeri frumosi si rotofiori.  Pune-i 10 minute la frigider, sa se intareasca putin.  Incinge bine gratarul sau tigaia de fonta.  Aseaza burgerii la fript – in total trebuie sa stea cam 12 – 15 minute, lafoc potrivit, intorsi din cand in cand.  Crusta trebuie sa fie frumoasa, iar miezul usor rozaliu.

Aratau asa de bine cruzi, ca i-as fi mancat pe post de tartar. Mi-am dat peste maini si i-am pus in tigaie. De servit, i-am servit in tortilla calda, cu sfecla rosie.  Alaturi, o salata cu spanac, morcov si telina.   Pofta buna!

8 Comments

    • Zana Eficientei Reply

      corina, hai ca merit un premiu – nu am pus ‘decat’ 2-3 condimente 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      corina, pai paprica asta afumata (pimenton ahumado) e destul de data naibii pe cont propriu 🙂
      cumin e chimion, din familie patrunjel – cuminum cyminum – si e usor mai amarui decat chimenul nostru.

  1. cred ca data trecuta am ingnorat voit imaginile de mai sus. azi, vrand sa vad ce ai mai facut, mi-au sarit in ochi. sa lesin, arata apetisant rau de tot :D!

Reply To Zana Eficientei Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.