Hai, ca v-am asasinat cu supele astea. Si asa o sa o tin pana cand se hotaraste iarna asta mizerabila sa ne lase.  Ceea ce nu pare ca se va intampla prea curand, asa ca you have been warned!  Pregatiti-va lingurile, pe locuri, fiti gata …

Ingrediente

2 linguri de ulei de floarea-soarelui

1 fir de praz mai solid, numai partea alba, tocat

1 ceapa rosie, tocata

5 catei de usturoi, curatati, tocati

1 cartof curatat si taiat in cuburi

2 morcovi, curatati, taiati cuburi

1 mare radacina de telina, curatata si taiata cuburi

1.5 l supa limpede de legume (sau, stiti voi, smecheria cu cuburile 🙂 )

1 frunza de dafin, sare, piper negru

3 linguri de smantana dulce

Pentru servit: crutoane, suc de lamaie, paprica afumata, verdeata (patrunjel)

Caleste in ulei, la foc potrivit, ceapa si apoi usturoiul, cateva minute.  Adauga morcovii, cartoful si telina cuburi, precum si frunza de dafin si amesteca.  Lasa inca 2- 3 minute pe foc, apoi toarna deasupra supa de legume.

Fierbe legumele cam 20 minute, sa se patrunda bine telina, asezoneaza cu sare si piper, apoi da deoparte, sa se racoreasca putin. Scoate frunza de dafin.

Cateva ture in blender, impreuna cu smantana si e gata.  Serveste fierbinte, cu crutoane, putin suc de lamaie, un praf de paprica afumata si verdeata tocata. E parfumata, e spicy-creamy, e fierbinte – ce sa mai vrei?

 

 

 

 

8 Comments

  1. Trebuie sa fie tare gustoasa!poate o fac miine da cu o bucata de os cu carnita multe!hi,hi,ce zici?

    • Zana Eficientei Reply

      Mariana, rau n-are cum sa-i faca, doar bine 🙂 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      bine ai venit, alison! iti admir multe retete in tacere 🙂 asa ca ma bucur daca te’am ‘asasinat’ in mod placut

  2. Draga Zana,

    De cand sunt insarcinata, nu prea mai haladui pe siteuri culinare, caci orice-ar fi, imi vine sa ling ecranul. :)) DAR, cum m-a napadit o raceala usurica ce nu poate fi tratata decat cu supa si suc de citrice, m-am oprit la reteta de mai sus, pentru ca: 1.mi s-a parut simplu de facut si 2. contine praz, cu care eu n-am mai gatit niciodata o supa, acest fapt incitandu-ma la max. In plus, ai trecut acolo si cate minute sa las la fiert, ceea ce eu apreciez foarte mult la o reteta, caci ba las prea mult, ba prea putin. 😀
    A iesit pe placul meu, de fapt, doar asta vroiam sa stii! :)) Multumesc.

    • Zana Eficientei Reply

      Cu mare placere, pentru tine si pentru burtica! 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.