Asa cum spune o recenta reclama TV: cum poti sa transformi clipele speciale in momente de neuitat? Cu o supa de varza! Asta mai ales daca in frigider si prin camara ai doar o varza mica si pricajita si niste morcovi in stare similara.

Ingrediente

1 lingura ulei de floarea soarelui

1 ceapa mica, tocata – bine, bine, aveam si o ceapa mica…

1 varza mica (de marimea unui grapefruit) – tocata fin

2 morcovi, curatati si taiati in bucatele

1 cutile de 400ml pulpa de rosii

6 cani cu apa

1/4 cana sos de soia dulce (eu am gasit la megaimage – daca nu, niste sos tamari e la fel de bun)

1/3 cana mirin (otet de orez)

1 lingurita fulgi de chili

sare si muuuult piper negru proaspat macinat

Incinge uleiul intr-o oala, la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana cand devine translucida.  Pune in oala varza, morcovii, apa, pulpa de rosii si amesteca bine.  Optional, ai putea aduaga si niste tofu taiat in cubulete.  Asezoneaza cu sosul soia/tamari, otetul de orez, fulgii de chili si potriveste de sare.  Lasa sa fiarba la foc mic timp de vreo 20 minute, pana cand legumele sunt patrunse.  Serveste fierbinte, cu o multime de piper negru rasnit deasupra.  E de post, e economica, n-are calorii. Ce mai vreti ?! 🙂

 

3 Comments

  1. Mah Zano, tu ai fost in balcon la mine, pe cuvant! De un’stii tu asa bine ce-am eu pe acolo? (ai ratat fro doua vinete uscate, da-n rest, zau, de acolo facusi supa).

    Da fin’ca mi-ai mai lasat si mie din provizii, maine-ti incerc reteta, sa te verific! 🙂

  2. pînă la oţet de-ăla şi sosul de soia, recunosc reţeta bunicii, inclusiv piperul muuuuult – muuuuult, de ne lua gura foc şi ni se umflau buzele natural :))

Reply To angela Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.