Dupa o scurta insa intensa absenta, revin cu reteta de tabouleh promisa.  Marturisesc sincer si fara de cainta ca au fost cateva zile in care nimeni si nimic nu ma putea smulge de la soare, unde am lenevit precum o soparla durdulie si extrem de multumita. Micile inconveniente legate de sanatate le voi trece sub  tacere si le voi pune pe seama vremii capricioase.

Ingrediente

2 legaturi serioase de patrunjel

1 cana de bulgur (spartura de grau)

5 rosii, taiate in cubulete

1 legatura de ceapa verde, tocata

suc de lamaie

cateva linguri de ulei de masline

sare, piper, fulgi de chili

1 lingura de melasa de rodie

Pune bulgurul intr-un bol si acopera-l cu apa calduta.  Lasa-l sa se umfle timp de 30 – 40 minute.

Intre timp, toaca marunt patrunjelul si pune-l intr-un castron incapator.  Adauga rosiile taiate si ceapa verde tocata.  Scurge bulgurul bine, presand usor deasupra lui cu palma, ca sa scapi de cat mai multa apa.  Amesteca cu restul ingredientelor si cu uleiul, apoi asezoneaza dupa gust cu sare, piper, fulgi de chili si melasa de rodie.  Serveste imediat, ca sa se pastreze prospetimea patrunjelului.

4 Comments

  1. bun revenit cu aceasta reteta gustoasa si sanatoasa!
    cred ca merge cu o placinta „arayes”, ma bate gandul s-o fac in weekend.

    multa sanatate, zano!

  2. Fee – mi-ai dat o idee, dar nu sint sigura de ea. Oare as putea sa fac tabouleh cu quinoa? Mi-ar conveni sa da.
    Afar’ de asta, nu intzeleg de ce ne trebuie melasa: nu imi pare ca are nevoie de ceva dulce si, in plus, mareshti caloriile. Expliquez, s’il vous plait.

    • Zana Eficientei Reply

      Tabouleh cu quinoa e perfect. Ai grija doar cu quinoa, sa o speli bine de tot la inceput, vreo 10 minute sub jet de apa rece, ca altfel e usor amara. Cat despre melasa, am pus-o tocmai pentru ca e usor dulce si mai imblanzeste lamaia. Insa nu e extrem de dulce, ca un sirop. De calorii, de cand fac zilnic sport, nici ca-mi pasa. 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.