V-am amenintat zilele trecute ca va trec pe chestii vegetariene.  Poate ca nu m-ati crezut,  da’ uite ca eu ma tin de promisiune.  Taieteii astia soba sunt cam japonezi dupa numele de familie si sunt facuti din hrisca si grau – de-aia arata cenusii si nu foarte apetisanti, cand ii vezi prima oara.  Aparentele inseala amarnic si mie imi plac la nebunie spaghetele astea niponeze.  Cantitatile de mai jos sunt pentru doua persoane normale, insa mie imi era o foame turbata si a trebuit sa imi dau peste mana ca sa nu ajung la fundul castronului de una singura.

Ingrediente

100g taietei soba

1 lingura ulei de floarea soarelui

1 lingurita ulei de susan

1 morcov, curatat si taiat julienne (adica in betisoare lungi si subtiri)

1/2 ardei rosu, taiat fasii subtiri

3 linguri de germeni de fasole, din conserva (eu aveam o cutie mica de la bonduelle)

3 fire ceapa verde, taiate in bucati, pe diagonala

1 plic de sos japonez pentru taietei (din Amzei, de la ki-life) sau o combinatie de sos de soia si sos chilli dulce, dupa gust

2 linguri seminte de susan

Fierbeti taieteii conform instructiunilor de pe pachet, limpeziti bine cu apa rece si lasati la scurs.

Prajiti usor semintele de susan, intr-o tigaie mica – sa se faca aurii si crunchy.

Intr-o tigaie adanca sau intr-un wok, puneti la incins cele doua tipuri de ulei. Cand e super-fierbinte, puneti la calit morcovul si ardeiul.

Dupa 2 – 3 minute, adaugati germenii de fasole, iar dupa inca 1 minut, adaugati si ceapa verde.  Amestecati bine, ca toate legumele sa se inmoaie.

Puneti in tigaie taieteii bine scursi si amestecati din nou – genul asta de combinatie se amesteca bine fie cu 2 betze  (de-alea, de la takeawayu’ chinezesc) fie cu un cleste de bucatarie.  Turnati continutul plicului de sos sau amestecul de sos soia + sos chilli iute.  Again amestecati.  Puneti in castron, presarati semintele de susan. Serviti.  Eu i-am mancat cu niste surimi pane.

P.S. La rugamintea voastra, adaug si o imagine cu taieteii soba.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.