In primul rand, Cristos a inviat! Ca nu am apucat sa va spun, cu toata agitatia si alergatura din ultima perioada. Sa nu va imaginati ca Zana a stat cu bratele incrucisate de sarbatorile astea.  Nu a fost ea asa de activa si de gospodinacioasa ca de obicei, insa nici nu a lasat sa treaca Pastele fara sa incerce macar o reteta noua.

Reteta asta s-a dovedit un succes cu mare potential.  Este genul de tort / prajitura pe care il poti pregati pe ultima suta de metri, atunci cand tocmai ai aflat ca ai zece persoane la cina, pe neprevazute.  Sau ca vine soacra in vizita, neanuntata.  Ingrediente putine si simplu de procurat.  Manevre culinare limitate in timp si in complexitate.  Va sa zica, o reteta asa cum ii plac Zanei  – maxim de efect, cu minim de efort.

Ingrediente

400g Nutella ori alta crema de alune cu cacao

3 oua

125g faina alba

1/2 lingurita praf de copt

1 varf de lingurita de sare

200g cream cheese (Philadelphia ori alta marca)

bomboane colorate, mici oua de ciocolata ori alte decoratiuni festive, in functie de ocazie

Preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.

Pregateste o forma rotunda, cu arc – captuseste-o frumos cu hartie de copt.

Intr-un castron, amesteca (cu mana ori cu mixerul) 300g Nutella, cele 3 oua, faina, praful de copt si sarea, pana cand capeti o compozitie cremoasa, omogena.  Toarna compozitia asta in forma si pune la copt pentru 35 – 40 minute, pana cand binecunoscuta scobitoare infipta in mijloc iese curata.

Scoate forma din cuptor, lasa sa se racoreasca vreo 10 minute, apoi scoate blatul din forma si lasa sa se raceasca de tot, pe un gratar de metal.

Cat timp se raceste blatul, bate restul de 100g Nutella cu crema de branza Philadelphia.  Intinde peste blat si decoreaza cum te taie capul.

Mie prajitura asta mi-a placut.  Pentru ca sunt un om lacom si de dulce dependent, data viitoare am sa dublez cantitatea de  crema (adica am sa o pregatesc din 200g Nutella + 400g Philadelphia) si am sa tai blatul in doua pe oriontala.  Ma gandesc  sa mai indes si acolo umplutura hipercalorica.  Daca tot ma ingras, macar sa stiu de unde mi se trage.  Voi sa fiti oameni cuminti si temperati si sa respectati reteta initiala! Bine??? 🙂

 

12 Comments

  1. Pingback: Cel mai simplu tort | Zâna Eficienţei

  2. Adevarat a-nviat!

    Aidi, bre! Pe unde-ai umblat pan-acu’? ca te dadusem disparuta si…ma mutasem la adihadean 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      Umblu si eu, ce sa fac … mai am putin si revin cu adevarat 🙂

  3. Doamne, mă trec toți fiorii când citesc postul ăsta, și l-am tot citit. Fac hipersalivație. Mi se pune un gol în stomac. Simt furnicături pe ceafă. Fac din nou hipersalivație. Dar n-am curaj să-l fac. L-aș mânca pe ascuns, în debara, să nu mă vadă nimeni. L-aș ascunde și de fii-mea. Doamne, ce mi-ai făcut tu Zâno …

    • Zana Eficientei Reply

      hahaha… urca-te in pod, ca asa face orice mama (i)responsabila 🙂

  4. piticugras Reply

    care e treaba cu bloggeri bucatari la casa regala? ca ala a pus doar poze. servitorii nu au nume.

  5. Zana Eficientei Reply

    Pitice, nu sunt eu adresa buna pt aceasta intrebare. eu nu am gatit la Casa Regala, nici la casa mea nu am prea gatit in ultima vreme. cauta de vezi pe la electrolux.ro, ca ei sunt organizatorii.

Reply To capcaunul Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.