Nici nu mă așteptam ca o singură fotografie postată pe Facebook să atragă atâtea cereri imperioase legate de această rețetă. Ce e drept e drept, am scris acolo ca este vorba despre una dintre cele mai gustoase și delicate supe pe care le-am pregătit.

Așa că nu mai întârzii în a satisface curiozitatea amicilor virtuali și pun aici rețeta.

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă potrivită ca mărime sau 2 șalote, curățate și tocate
  • 1 cățel de usturoi, curățat și tocat
  • 3 cartofi medii, curățați și tăiați cuburi
  • cam 6 legături de leurdă, bine spălată și tăiată fâșii
  • 1. 5 litri de supa limpede de legume (o poți pregăti înainte, bine, fie, și din concentrat 🙂 )
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • o legătură dolofană de pătrunjel verde tocat
  • Smântână și suc de lămâie, când servești

Mod de preparare

  1. Într-o oală potrivită, la foc mediu, pune uleiul de măsline să se încălzească.
  2. Adaugă ceapa / șalotele tocate. Lasă circa 4 minute, până când bucățelele devin translucide, amestecând constant. Adaugă usturoiul, amestecă, lasă încă 1 minut.
  3. Adaugă cuburile de cartofi, amestecă, lasă să se soteze un pic.
  4. Toarnă în oală supa limpede de legume și mărește un strop focul, cât să dea un clocot. Apoi dă focul mai molcom și lasă să fiarbă ușurel, până când cartofii s-au pătruns.
  5. Adaugă leurda fâșii, asezonează cu sare și piper după gust (eu mai scap și un vârf de cuțit de fulgi de chili, uneori). Dă-i încă 2 – 3 clocote mărunte, apoi ia de pe foc și lasă să se răcorească un pic.
  6. Adaugă pătrunjelul verde tocat în supă și amestecă bine.
  7. Pune blender-ul în funcțiune și fă supa mai fină sau mai crunchy, după cum îți place.
  8. Servește-o fierbinte, cu smântână, suc de lămâie și piper negru extra, pentru ca fiecare să o poată potrivi după gustul său. De omiți smântâna, supa asta e bună și pentru post. Recitind rețeta , mă gândesc că aromele combinate de leurdă și de pătrunjel proaspăt or fi secretul. Cine știe? Lasă să plutească așa, un mister, deasupra supei acesteia, ca un abur de dimineață de primăvară, în care soarele tânăr zbicește pământul reavăn din buza pădurii unde crește leurda noastră.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.