Recunosc, nu am mai gătit de ceva vreme for the fun of it. Iar acum, când m-a apucat strechea și m-am găsit căutând frenetic inspirație, mi-am dat singură peste degete și mi-am zis „hei, ușurel, poate ți-ai mai ieșit din mână, ia-o de la ABC, nu de la XYZ”.

Așa că am apucat-o cătinel, cu o rețetă simplissima, cu doar 3 ingrediente, o rețetă care se prepară în cel mult 30 de minute, inclusiv timpul de copt. Evident, e o rețetă de cookies, ca multe altele pregătite de mine, că … e vorba despre mine și despre al meu veșnic sweet tooth. Ceea ce e oarecum ironic, dat fiind faptul că am fost stomatolog într-o viață anterioară.

Ingrediente

  • 250g unt de arahide crunchy (cu bucățele de arahide)
  • 200g zahăr brun (nerafinat, dacă se poate)
  • 1 ou

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius (cam 160 – 170 grade Celsius, dacă e cuptor cu ventilație).
  2. Într-un castron, amestecă cu mixerul untul de arahide, zahărul și oul. Dacă vrei, după ce termini de amestecat, poți adăuga bucățele de fructe uscate sau de ciocolată neagră. Eu sigur voi încerca și așa data viitoare, căci va fi cu siguranță o dată viitoare. 🙂
  3. Pregătește 2 tăvi acoperite cu hârtie de copt.
  4. Ia câte o lingură din compoziție și ruleaz-o între palme, ca să faci o bilă. Așază bila pe hârtia de copt. Repetă, până când termini tot amestecul, lăsând spațiu suficient între bile.
  5. Presează fiecare bilă cu dinții unei furculițe, ca să obții niște cookies dungate și foarte simpatice.
  6. Dă la copt pentru 12 minute. Scoate din cuptor și lasă prăjiturelele să se răcorească timp de 5 minute în tăvi.
  7. Trece prăjiturelele pe un grătar și lasă-le să se răcească bine. Enjoy! Sunt minunate la cafea și cred că vor fi încă și mai bune dacă le adaug merișoare sau chipsuri de ciocolată neagră. Poate și unele și altele, ca să fie de-a dreptul decadente.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.