O supa cu leurda, o omleta cu leurda, o salata cu leurda…. Vine insa un moment cand omul sau oama care gateste nu mai are habar ce sa mai faca din leurda. Asta si pentru ca a cumparat, ca o fraiera, prea multe legaturi de leurda din piata, exaltata fiind de faptul ca „au aparut verdeturile noi” si disperata in a se face ca nu observa ploaia venita de prin noiembrie, care o facuse ciuciulete si o inghetase pana la oase.
Asadar, oama – infometata si infrigurata – a decis sa hapaie o portie de paste cu un pahar de vin rosu. A cotrobait prin frigider, iar acolo – ce sa vezi? – niste leurda. Oama a oftat, a ridicat din umeri si s-a pus pe facut un sos.
INGREDIENTE
200g penne
apa, 1 praf de sare si 1 lingura de ulei de masline, pentru fiertul pastelor
1 cana din apa in care au fiert pastele, pastrata pentru sos
1 ceasca branza de capra proaspata
1 cana de frunze de leurda bine spalate si taiate fasii
1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
2 linguri de parmezan ras
sare
piper negru proaspat macinat
piper rosu – un varf de cutit, ca e dat naibii
MOD DE PREPARARE
Pune pennele la fiert conform instructiunilor de pe pachet, adaugand in apa de fiert putina sare si o lingura de ulei de masline. In mod obisnuit, ca sa fie al dente, pennele se firb cam 9 – 10 minute.
Cand vine momentul sa strecori pastele, pune intr-o craticioara o cana din apa in care acestea au fiert.
Adauga branza de capra, amesteca bine cu un tel, ca sosul sa se omogenizeze. Pune craticioara pe foc mic.
Presara in sos parmezanul, amesteca din nou.
E timpul sa adaugi verdeturile – leurda si patrunjelul. Lasa sosul pe foc stric cat verziturile sa se inmoaie putin.
Asezoneaza cu sare si cu cele 2 tipuri de piper, dupa gust. Mie imi place iute (si imi era si frig), asa ca nu vreau sa va induc in eroare si in oroare cu cantitatile mele de astfel de condimente.
Aseaza pastele in farfurie. Toarna deasupra sosul, stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline, asa, de fason, sa dea bine in poze.
Serveste. Si invata-te minte sa nu mai cumperi leurda cu nemiluita, chiar daca pastele astea delicioase te-ar indemna sa procedezi altfel.
1 Comment
Bun, foarte bun, Chiar nu am nimic de comentat, doar de adăugat: mi-a fost dor de tine 🙂