Am pregătit supa asta de vreo trei ori deja, din momentul în care am descoperit rețeta. E simplă, e rapidă și foarte aromată, iar mie îmi place la nebunie!

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului și tocați mărunt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras sau tocat mărunt
  • 1 cutie de 400g năut – boabele scurse, spălate sub jet de apă rece
  • 1 lingură de praf curry
  • 1 vârf de linguriță de fulgi de chilli (sau mai puțin, în funcție de cât de iute vrei să iasă supa)
  • 1 cutie de 400 ml lapte de cocos
  • 1 cană de supă limpede de legume (sau de pui, dar atunci supa nu mai este – în mod evident – de post)
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 lingură suc de lămâie verde (lime)
  • pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă, tocată

Mod de preparare

  1. Încinge la foc potrivit o oală cu fundul gros. Adaugă uleiul de cocos, apoi ceapa tocată și lasă să se înmoaie preț de 2 – 3 minute, fără a se rumeni. Pune și usturoiul, amestecă și lasă încă 2 minute, până când ceapa este translucidă.
  2. Adaugă boabele de năut și praful curry, asezonează cu sare, amestecă totul bine și sotează 5 minute la foc potrivit, amestecând frecvent, până când năutul s-a rumenit ușor și tot amestecul a fost pătruns de aroma de curry.
  3. Adaugă laptele de cocos și supa de legume, amestecă, mărește flacăra mașinii de gătit până când supa începe să fremete. Lasă apoi să fiarbă, la foc mic, cam 10 – 15 minute.
  4. Spre final, adaugă fulgii de chilli, siropul de arțar și sucul de lime. Gustă și potrivește cu sare, chilli, sirop de arțar și/sau suc de lime, până când obții un echilibru plăcut de picant-dulce-acru-sărat.
  5. Servește supa fierbinte, garnisită cu pătrunjel, coriandru sau mentă proaspătă tocată, cu puțin lapte de cocos și felii de lime alături, pentru cei care mai doresc.
  6. Supa asta ține în frigider cam 4 – 5 zile și se poate congela, așa că dublează cantitățile de ingrediente și pune la congelator jumătate din cantitatea rezultată.

De când a venit frigul, cum ziceam și la început, am tot făcut supa de năut cu cocos și curry. Abia aștept să o pregătesc încă o dată, pentru că aromele ei mă duc cu gândul la călătorii viitoare, atunci când se va putea. Poftă bună și visare plăcută și vouă!

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.