Pentru mine, una dintre bucuriile toamnei este apariția verzei de Bruxelles în coșurile cu legume din magazine. Da, știu, sunt mulți cei care nu se împacă bine cu această cruciferă. Cred însă că rețeta de față mai poate convinge măcar câțiva inamici declarați ai acestei miniaturale verze să îi mai dea o șansă, mai ales în această perioadă când avem nevoie de tot suportul de vitamine și minerale.  Nu o să vă plictisesc cu multe date, vă spun doar că este foarte săracă în calorii, bogată în proteine și are un aport consistent de vitamina K, A și C, mangan, fibre și antioxidanți.

Ingrediente

 • 500g varză de Bruxelles, spălată bine, curățată de foile exterioare,tăiată în jumătate
 • 1 lingură de pastă miso albă (o găsiți în magazinele online cu produse asiatice)
 • 1 lingură de unt la temperatura camerei, ca să poată fi amestecat ușor cu restul ingredientelor
 • 1 lingură de sirop de arțar
 • 1 lingură de mirin (oțet de orez) – sau oțet de mere, în absența celui de orez
 • 4 căței de usturoi curățati, zdrobiți cu lama cuțitului și tocați mărunt
 • piper negru sau fulgi de chilli, după gust

Mod de preparare

 1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
 2. Într-un castron, amestecă pasta miso, siropul de arțar, untul, mirin-ul, usturoiul tocat și condimentele (sare și piper negru sau fulgi de chilli)
 3. Adaugă varza de Bruxelles tăiată în jumătăți și amestecă foarte bine, ca fiecare bucată de varză să fie „îmbrăcată” în amestecul sărat-dulce-acrișor-picant.
 4. Pune varza într-o tavă suficient de mare încăt bucățile să fie așezate într-un singur strat, nu aglomerate. Numai așa se va rumeni și va prinde o crustă delicioasă, aurie.
 5. Dă la cuptor 15 – 20 de minute, amestecând din când în când.
 6. Scoate din cuptor și servește imediat. Pentru un gust și mai complex, poți picura deasupra câțiva stropi de ulei de susan. Poftă bună!

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.