Gata, va promit ca asta e ultimul quiche pentru ceva vreme de acum incolo. Nu de alta, dar nu mai am aluat. Si mi-e lene sa fac. Oricum, si reteta asta s-a dovedit salvatoare in momente de restriste, asa ca ii fac hatarul sa v-o prezint.
Ingrediente
1 foaie de aluat de foietaj (bella)
vreo 6 – 8 bucati de rosii uscate, in ulei – le-am scurs bine, pe hartie absorbanta, apoi le-am taiat cubulete
1 mana de frunze de busuioc / basilicum, rupte in bucatele sau tocate
50g parmezan ras, pe razatoarea mare
2 oua mari
280ml frisca lichida pentru gatit
piper
sare – deloc sau foarte usurel, ca vine parmezanul peste ea si strica socoteala
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Cu foaia, stii deja cum merge treaba, de pe la retetele anterioare: intins cu facaletul, pus in forma, umplut cu margicile de ceramica / boabele de fasole si copt cam 10 – 15 minute. Scos din cuptor, indepartat – cu manusi, ca frig! – margicile.
Buuun. Acum, presari pe fund bucatelele de rosie uscata. Peste ele – cam jumatate din parmezanul ras. Bati ouale cu frisca lichida, amesteci cu busuiocul tocat si piperezi dupa vrere si putirinta. Torni in forma, peste rosii si parmezan. Acum presari restul de parmezan si dai la cuptor vreo 20 – 25 minute, pana cand e rumena, voioasa si miroase de iti ia mintile.
Scoti din cuptor si lasi la racit. Dai peste deshte’ tuturor celor lacomi, care nu au rabdare sa stea ca omul la masa si sa manance minunea asta cu o salata verde.