Poate că v-aţi prins deja, dar particip la un concurs foarte friendly, organizat de Panasonic, în care am pregătit şi fotografiat diferite reţete cu un aparat Lumix. A fost foarte interesant să folosesc aparatul ăsta, după ceva amar de vreme în care m-am obişnuit cu limitările unui smartphone. Mi-a deschis pofta pentru fotografii adevărate şi mă gândesc că nu mi-ar strica şi un curs ceva mai profi de fotografie specializată. Dacă o exista aşa ceva pe la noi. Ultima reţetă pe care am propus-o în acest concurs este cea de astăzi, humusul cu sfeclă. Delicios, mi-am cam dat peste degete ca să nu mă înfrupt mai energic din el, înainte de a-l trage în poză.
Ingrediente
- 175g sfeclă roşie coaptă în cuptor, curăţată şi tăiată în cuburi
- 400g năut boabe (din conservă), scurs de zeamă şi clătit bine
- 3 căţei de usturoi
- sucul de la 1 1/2 lămâi
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- o mână zdravănă de frunze de coriandru verde
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- Diverse garnituri, pentru servit – pita tăiată în bucăţi, ardei iuţi muraţi, fâşii de ardei gras, bucăţi de castravete verde, masline
Mod de preparare
1. Pune toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie. Mixează bine, până când obţii un amestec cremos şi aproape omogen.
2. Gustă şi asezonează cu sare şi piper, după gust.
3. Serveşte cu garniturile, în vase frumoase de ceramică.
Gata! Simplu, rapid, de post, vegetarian şi, nu în ultimul rând, foarte, foarte bun: dulce-acrişor, cremos şi intens colorat. Am zis şi cât este de sănătos şi hrănitor? N-am zis, dar zic acum.