Alaturi de orezul prajit de ieri, am pus un castron de curry galben cu pui. Sosul abundent si parfumat s-a combinat de minune cu orezul.
Ingrediente
650g piept de pui, taiat cubulete
2 linguri ulei de floarea soarelui
3 fire ceapa verde, tocata
1 pumn de morcov crud, dat pe razatoare
1 cutie sos curry galben thailandez, de la mega image (contine lemongrass, galangal/ginger, coriandru, scortisoara, turmeric, pasta de creveti, cumin, lapte de cocos si multe altele)
200ml lapte de cocos
4 ardei chili uscati (din cei mici)
sare, piper negru si rosu, dupa gust
un pumn de coriandru proaspat, tocat
Intr-un wok, incinge bine uleiul. Adauga bucatelele de pui si lasa sa se rumeneasca la foc iute, fara sa apuce sa isi lase sucul in tigaie – ideea e sa le ‘sigilezi’ intr-o crusta rumena, nu sa le inabusi. Pune si ceapa tocata, plus morcovul ras si lasa tot pe foc vioi, cat se se inmaie putin legumele. Toarna continutul cutiei de sos curry galben si laptele de cocos, amesteca, da focul mai mic si lasa sa fremete vreme de 10 – 12 minute, pana cand puiul e facut.
Cu cateva minute inainte de final, adauga ardeii iuti si asezoneaza. Pune totul intr-un castron si presara cu coriandrul tocat. Daca vrei iuteala adevarata atunci cand mananci, taie in bucatele ardeiul rosu care ti s-a ratacit in farfurie si amesteca bine – senzatii tari garantate!