OK, prima parte a titlului suna ca un film SF de serie B, insa nu m-am putut abtine. Sunt atata de entuziasmata de propria mea isprava, incat am simtit nevoia sa fiu un pic mai ‘galagioasa’. Mi-am luat revansa in fata carnii de vita, neamule! A fost o lupta lunga si nu una usoara, insa am invins. Tzup, tzup, vorba Simonei Tache, iti multumesc, Joiana – dragostea mea! 🙂
Cei care ma cunosc, stiu despre mine ca pot fi ridicol de incapatanata in anumite privinte, fie ele si minore. Dupa infrangerea suferita in fata Macelarului cel Rau, Zana voastra s-a zvarcolit in pat cateva nopti si a decis ca nu e cazul sa cedeze meciul cu una, cu doua. Asa ca s-a ridicat, s-a scuturat de praful amarei deceptii si s-a dus la Angst. De unde a cumparat un kil si ceva de pulpa de vita maturata. Da, dragi cititori, exista vita maturata in Romanica. Iata, in continuare, cum au decurs ostilitatile:
Ingrediente
1 bucata de pulpa de vita maturata, cam 1.3 kilograme
1 lingura de ulei de floarea soarelui
100g pancetta, taiata in bucatele
sare, piper negru macinat
2 morcovi taiati in felii
6 cepe mici
1 cutie de bere bruna Ursus + tot pe atata apa
Inainte de toate, scoate din frigider carnea de vita cu circa 1 ora si jumatate inainte de a o gati.
Inteapa carnea de vita cu varful unui cutit si impaneaz-o cu jumatate din bucatelele de pancetta. Asezoneaza din belsug cu sare si piper. Leaga carnea frumos, cu sfoara alba de bucatarie, sa ia o forma apetisanta.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Intr-o oala de fonta cu capac (asa numita cocotte), pune la incins uleiul si adauga restul de bucatele de pancetta. Aseaza bucata de pulpa pe ‘patul’ de slaninuta si rumeneste-o frumos, pe toate partile, pret de 20 minute. Scoate friptura , pe un blat de lemn, si scurge cea mai mare parte a grasimii care s-a strans in oala.
Aseaza friptura la loc, peste bucatelele de pancetta si adauga imprejur morcovii si ceapa. Toarna deasupra berea si apa, cat sa acopere aproape carnea, pune capacul si da oala la cuptor pentru 2 ore. In rastimpul asta, intoarce de cateva ori friptura.
Dupa 2 ore, ia capacul si lasa oala descoperita. Unge din cand in cand friptura cu sosul de bere, care va scadea considerabil si se va ingrosa.
Scoate din cuptor, taie sfoara si transeaza friptura in felii. Serveste cu puree de cartofi si cu linguri imense de sos dark & delicious, cu tot cu bucatile de legume si bacon.
Gata, Zana – ciuruita la orgoliul culinar cum era – s-a ridicat si a dat replica finala. Carnea a iesit moale, parfumata, grozava. I rise above you, Macelar Rau! Muhahahaha!
11 Comments
Că și tu îți pui mintea cu o vacă! 🙂
Nu cu biata vaca, draga colega. Cu macelaru’ al rau 🙂 care m-a pacalit.
Rectific atunci. Că și tu îți pui mintea cu un bou! 🙂
asa mai merge! 🙂
Zana,e pefecta friptura aia,imi lasa gura apa.Eu am facut paine neagra cu bere ,o nebunie.A fost ceva in aer zilele astea de am avut chef de bere neagra la greu.
Paine neagra cu bere? Pai baga si tu o reteta, ceva 🙂
aha! bun, bine ca am aflat acum! de la Angst am mai luat de cate ori venim in tara jumari si alte chestii de porc, tare bune. avem o singura problema cu numele magazinului dar pana acu’ n-am patit nimic (Angst = frica in germana :D)
da, si mie mi s-a parut bizar numele astora la inceput 🙂 oricum, au cele mai bune mezeluri si carnuri din oras.
Imi place cand you revenge… 😛
desi nu iti place carnea de vita? ca parca asa ziceai 🙂
Am zis ca nu prea imi place,posibil din cauza faptului ca nu mananc mereu ,nu ca nu mi-ar placea deloc 😛 … arata bine deci n-as zice nu 😛