Cumparasem de ceva timp o cutie de matzo cu ceapa si usturoi (matzo este un fel de cracker nedospit, preparat doar din grau si apa, care se consuma in special in perioada Passover-ului)  Am decis sa combin doua retete diferite, pentru o cina delicioasa: reteta de matzah brei (un fel de omleta dulce, preparata tot in perioada de Passover si servita cu scortisoara, zahar pudra sau sirop) si frittata (un alt fel de omleta, italiano-spanioleasca, groasa si coapta uneori in cuptor).  Uite ce a iesit:

Ingrediente

1 cutie de matzo

putin lapte

4 oua

4-5 bucati de rosii uscate, in ulei – taiate bucatele

1 legatura de arpagic verde, tocat

sare, piper

2 linguri de ulei vegetal si o bucatica de unt

Mai intai, am rupt placile de matzo in bucatele cat mai mici, intr-un castron.  Am turnat deasupra lapte cat sa le acopere si am lasat sa se inmoaie si sa se umfle.  Intr-un alt castron, am batut bine ouale.  Cand bucatile de matzo s-au inmuiat bine, le-am stors in pumn si le-am pus peste oua.  Am amestecat bine, am adaugat rosiile uscate si arpagicul verde tocat.  Am asezonat cu sare si 2 feluri de piper (rosu si negru).

Intr-o tigaie mare de teflon, am incins uleiul si untul.  Am turnat deasupra compozitia de frittata si am lasat sa se coaca la foc potrivit, cam 5 minute, pana cand partea inferioara a devenit aurie.

Am intors frittata pe cealalta parte.  Poti face asta fie cu ajutorul unei farfurii sau unui platou mai mare – daca vrei sa ramana frittata intreaga – sau poti sa o tai in patru (asa cum am facut eu) si sa intorci fiecare sfert in parte.  Muuult mai usor! 🙂  Cand a fost gata, am asezat pe farfurie si am servit cu o mare salata.  Unii dintre noi au adaugat deasupra putin parmezan ras.  Altii – mai tineri – niste ketchup.  Barbari, ce sa mai zici! 🙂

2 Comments

  1. Zana, deci modific adresa din blogroll, da?? nu mai scrii si acolo??

    • Zana Eficientei Reply

      ba da, Georgiana. scriu acolo si transfer aici 🙂 lasa blogrollu’ in pace deocamdata, saracu’ 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.