Fac ce fac si tot un quiche imi iese :). De data insa, asta am avut satisfactia ca si cel mai dificil participant la traficul culinar din casa asta sa se lase convins, sa manance o felie zdravana si sa mai si ceara supliment. Sunt mirata peste poate, mai ales ca ‘persoanei’ nu ii place broccoli-ul, pentru care are o definitie pe care nu o pot reda aici, din motive de decenta.
Ingrediente
1 foaie de aluat pentru placinta (de la bella)
1capatana de broccoli
3 oua
200ml frisca lichida pentru gatit (15% grasime)
1 lingura de faina
100 – 150g feta de capra
1 pumn zdravan de seminte de floarea soarelui decojite
piper negru, fulgi de chilli si putina nucsoara macinata
Cureti capatana de broccoli de frunze si o speli – eu cam arunc tulpina cea groasa. Fierbi la abur, cam 10 minute, buchetelele de broccoli. De cum s-au fiert, le pui sub jet de apa foarte rece, ca sa isi pastreze verdele intens. Scurgi bine.
Preincalzesti cuptorul la 180 – 200 grade Celsius.
Cu foaia de aluat, procedezi ca si la retetele anterioare de quiche (sa zicem aici si aici).
Cat timp e baza la cuptor, sfarami branza feta intr-un castron, cu furculita. Intr-o tigaita, pui semintele de floarea soarelui la rumenit, la foc mic. Stai cu ochii pe ele, ca se ard una-doua. Dai deoparte sa se racoreasca.
In alt castron bati bine ouale cu frisca lichida si asezonezi cu piper negru, fulgi de chilli si putina nucsoara proaspat macinata.
Acum vine asamblarea: pe baza de aluat semicoapta, asezi frumos buchetelele de broccoli, intregi sau taiate pe jumatate. Presari printre ele branza sfaramata.
Torni uniform compozitia de ou cu frisca lichida, apoi presari semintele rumenite. Dai la cuptor cam 30 de minute. In ultimele 5 minute, poti trece cuptorul pe grill, ca sa se rumeneasca frumos deasupra.
O servesti calduta, alaturi de o salata verde.