Zilele trecute am vazut chestia asta la tembelizor, intr-o emisiune care se cheama ‘Din bunatatile Greciei’. Parea a single-handed, tasty job, asa ca am adunat de prin camari si frigidere toate cele necesare si am executat. Numele exact nu mi-l amintesc, dar Google Translate zice ca ar trebui sa fie ceva de genul ‘choirinó me patátes foúrnou’ (aici o sa mi-o iau peste degete de la cititoarele de limba greaca, desigur 🙂 )
Ingrediente
800g pulpa de porc, bine impanata, taiata in cuburi
cam tot atata cartofi, curatati si taiati in cuburi
6 rosii potrivite, feliate (presupun ca va fi si mai gustoasa cu rosiile de gradina, de la vara, fata de anemicele astea de sera)
3 cepe, curatate si taiate in felii
ulei de masline
sare, piper negru macinat
3 batoane de scortisoara
1 frunza de dafin
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o oala de pamant, pune cuburile de carne de porc.
Adauga cartofii, ceapa, apoi 4 dintre rosii, taiate felii.
Asezoneaza cu sare si piper negru, toarna deasupra niste ulei de masline, pune si batoanele de scortisoara + frunza de dafin. Amesteca bine cu mainile. Aseaza deasupra restul de rosii taiate felii.
Acopera oala cu folie de aluminiu in strat dublu si da la cuptor pentru o ora. Dupa o ora, scoate folia de aluminiu, trece cuptorul pe grill si lasa inca jumatate de ora, sa se rumeneasca frumos deasupra. Mmmmmmm, mirosul e dumnezeiesc, carnea e frageda, iar ceapa si rosiile rumenite sunt un deliciu. Enjoy!
2 Comments
Cind scoti folia de aluminiu, merge si niste vin pentru urmatoarea jumatate de ora – atit in mincare cit si ca aperitiv 🙂 Dumnezeiasca, intr-adevar – sper ca la vremea rosiilor de gradina vom mai avea curaj sa stam linga cuptor; nu-i bai, ca vine si toamna. 🙂
n-ar fi rau, intr-adevar. ieri am vazut o alta reteta pe care vreau sa o testez – si aia avea vin din plin: pui in sos de vin cu scortisoara 🙂