Pfffai, iar n-am ajuns in piata! Â Vreau si io, dom’ne, sa cumpar niste verzituri si nu am timp, asa ca ma incropesc tot din ceea ce am prin camara.
Acu’, daca stau sa ma gandesc la isteria in masa cu orificiul in ozon si norii radioactivi care o sa ne transforme pe toti in superheroes, poate ca e pozitiv faptul ca nu m-am prea vanturat prin oras. 🙂  Nu de alta, dar asta si asa e tara de X-meni si X-womene caliti prin Cernobal, tranzitie politica perpetua si criza cronica, nu mai avem nevoie si de alte superpowers.
Acestea fiind zise, am comis niste legume la cuptor alaturi de file de cod cu crusta de pesmet si ierburi aromatice. Â Pentru astazi, partea cu legumele.
Ingrediente
1 radacina de telina, curatata, taiata cubulete
3 morcovi, curatati, taiati rondele
vreo 10 cartofi potriviti, curatati, taiati cuburi
4 linguri de ulei – 2 de floarea soarelui si 2 de masline
sare, piper, amestec de mirodenii grecesti (ceapa, usturoi, paprica, cumin, mustar, cayenne, cimbrisor, oregano)
putin suc de lamaie
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune toate legumele intr-o tava teflonata si amesteca-le. Â Adauga uleiul si mirodeniile si amesteca din nou. Â Da la copt pentru circa 40 de minute, rascolind de cateva ori continutul tavii, pentru ca totul sa se rumeneasca uniform. Â Serveste fierbinte alaturi de o salata (daca tii post) sau/si cu ceva carnaraie/pescarie.
7 Comments
Apetisant pana la partea cu oregano; nu stiu de ce, dar nu-mi place – poate e de pe vremea cand navigam si mancam oregano cu „de toate” :))
Week-end placut!
oregano e facultativ – merge f bine si fara 🙂
sa stii ca am fost eu la piata si am luat si spanac si loboda si salata si ridichi. iti trimit cate ceva :D?
mersi, sper sa reusesc si eu in ‘vichend’ sa ajung intr-o piata 🙂 in alta ordine de ide, loboda in Austria? ori te afli in patria-muma? 🙂
important e sa cunosti pe cine trebuie acolo unde trebuie 😀
aha, deci filiera romaneasca isi intinde ‘tentaculele’ 🙂
ofcors 😉 – tentaculele si culturile de loboda :))