Nu stiu de ce, poate ca am niste urme ale unei traume optzeciste,  insa fileurile de cod si cele de merlucius nu sunt pe lista mea de preferinte.  Imi aduc aminte de caricaturile lui Mihai Stanescu si de magazinul ‘Pescarul’, actualmente Pizza Hut, de vis-a-vis de Cercul Militar.  Asa ca pachetul cu fileuri de cod cumparat acum vreo luna parea sa aiba un viitor sumbru si rece, in fundul congelatorului.

Insa, cum trebuia sa pun ceva langa legumele de ieri, am improvizat din codul asta o treaba destul de dietetica, insa suprinzator de gustoasa si extrem de usor de pregatit.  O voi repeta cu niste fileuri mai juicy si fine, cum sunt cele de halibut.

Ingrediente

cateva fileuri de cod, portionate, bine zvantate (eventual tamponate cu niste hartie de bucatarie)

putin ulei de floarea soarelui

cateva linguri de pesmet

2 linguri de pantrujel tocat

2 linguri de apragic verde tocat

coaja rasa a unei lamai

sare de mare, piper negru proaspat macinat

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Intr-o farfurie, amesteca pesmetul cu ierburile, coaja de lamaie si condimentele.

Unge o forma de sticla termorezistenta cu putin ulei.

Ia fiecare bucata de peste si preseaza-o usor, pe o parte, in amestecul de pesmet. Aseaza bucatile de peste frumos in forma si da la cuptor pentru circa 20 de minute.

Serveste imediat ce ai scos de la cuptor, cu bucatele de unt si putina lamaie deasupra si alaturi de o garnitura de legume si vreo salata a anotimpului.

 

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.