V-am mai povestit si alte dati despre pulpe de pui la cuptor, aromate sau de-a dreptul pane.  De data asta am ales un fel de marinato-sos de exceptie, cu arome middle eastern, care a transformat pulpele de pui  – parfumate, juicy, fragede.

Ingrediente

9 pulpe inferioare de pui (va sa zica ciocanele)

1 lingura de seminte de coriandru, macinate mare

1/2 lingurita sare

1 ardei jalapeno murat, tocat

1 lingurita cumin

1/2 lingurita praf de ghimbir

4 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

2 linguri pasta de rosii

coaja si sucul unei lamai

Intr-un blender mic, pune usturoiul, ardeiul jalapeno, seminte pisate de coriandru, cumin-ul, ghimbirul,sarea si coaja de lamaie.  Mixeaza scurt, cat sa se toace toate marunt si sa se amestece.  Adauga pasta de tomate, uleiul si sucul de lamaie si continua sa mixezi, pana cand obtii o pasta frumos colorata si extrem de parfumata.

Unge cu pasta asta ciocanelele de pui – daca vrei sa fie mai picante, inteapa-le cu varful unui cutit si ai grija ca pasta sa patrunda si in carne. Acopera vasul si pune-l in frigider pentru cel putin o ora.

Preincalzeste cuptorul la 180 – 200 grade Celsius.  Pune tava termorezistenta cu pulpele de pui la copt, acoperita cu putina folie de aluminiu.  Dupa vreo 10 minute, indeparteaza folia, adauga in tava putin apa si continua sa coci, ungand din cand in cand pulpele cu sosul din tava.  Sunt gata dupa inca jumatate de ora.  Foarte, foarte bune – noi le-am mancat cu cartofi fierti si o salata de sezon (salata verde, ceapa verde, ridichi).

8 Comments

  1. Hmm… In naivitatea mea, coriandrul si cumin-ul erau unul si acelasi lucru. Cumin gasesc pe aici, dar coriandru?? I am very confused…

    Reteta apare intr-adevar extrem de apetisanta.

    • Zana Eficientei Reply

      ma gandeam sa postesc de luni, asa cum am facut si in alti ani …poate imi mai spal din pacate 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.