Dupa ce ai incercat toate metodele bunicii pentru a te racori, nu iti mai ramane decat sa aplici o zicere extrem de inteleapta: cui pe cui se scoate! Asa ca am purces la a pregati ceva picant de mancare, in speranta ca o sa imi fortez colocatarii sa nu mai lase aerul conditionat pornit pana cand ne cresc turturi sub nas. Un curry rosu thailandez cu piept de curcan, plus o garnitura de orez integral parfumat cu turmeric si garam masala si intregit cu o mana de stafide aurii.
Ingrediente
500g piept de curcan taiat in cubulete
1 ceapa tocata
1 gogosar taiat in fasii
2 – 3 linguri curry rosu thailandez
200 ml lapte de cocos
sare – dupa gust
putin suc de lamaie verde
putin fishsauce
cateva frunze de busuioc neaosh romanesc (in loc de sweet Thai basil, care nu se exista in patria iubita – daca stiti voi o sursa, sa mi-o spuneti si mie)
1 ardei iute rosu taiat in fasii (fara seminte si pielitele albe dinauntru, care sunt f. iuti)
putin ulei de floarea soarelui – asa, simbolic
Unge wok-ul cu putin ulei, mai mult de fason. Incinge-l bine si pune la calit rapid, pe foc iute: ceapa, gogosarul si cuburile de piept de curcan. Lasa sa se rumeneasca pret de cateva minute, apoi adauga cele 3 linguri de curry rosu si laptele de cocos. Lasa sa fremete vreo 8 minute, pana cand carnea e patrunsa, iar uleiul cel rosu al pastei de curry s-a ridicat la suprafata sosului. Asezoneaza cu sare dupa gust, ia de pe foc. Adauga sucul de lime si fish sauce-ul (tot dupa gust), presara cu busuioc tocat si ardei iute rosu.
Serveste cu orezul – aici nu e nevoie de mare retetea: cat fierbe plicul cu orez integral (1 plic/ 2 persoane), adaugi in apa un praf de turmeric, unul de garam masala si potrivesti de sare. La final, cand ai rasturnat orezul fiert si scurs in castron, ii adaugi un pumn de stafide aurii, care se vor umfla cu umezeala din orez. Gata! Mananca sanatos si fa-te ca nu observi cat de cald e afara.
4 Comments
WOW..felicitari…chiar arata bine!
stafide in pilaf!? asa ceva nu a mai auzit nimeni in lume!
eh, atunci auzi acush! 🙂
Noroc ca am dat de blogul tau dupa ce am mancat,altfel…imi lasa totusi gura apa la ce bunatati faci.
Mie imi place mancarea dulce/sarat,am facut si eu pilaf cu stafide,super gust.
Numai bine!