Piersici frumoase aveam, lamaie aveam, aluat de tarta aveam. Toate acestea fiind bifate, am trecut la executia unei tarte rumene si rotunde. Desertul perfect pentru o masa de vara, pe terasa, cu prieteni buni si o sticla aburita de vin alb.
Ingrediente
1 foaie de aluat fraged pentru tarta ( vesnica achizitie de la megaimage sau aluatul de la tarta cu capsune)
cam 5 piersici frumoase, bine spalate si taiate in felii
40g zahar tos
2 linguri de faina alba
100 ml frisca lichida
2 oua mari
25g unt moale
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1/2 pliculet zahar vanilat (eu am folosit Vanilla Bourbon de la dr. oetker)
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Intinde foaia, conform instructiunilor, intr-o forma cu diametru de vreo 27cm. Inteapa fundul tartei cu o furculita, acopera cu hartie de copt si cu bile ceramice / boabe de fasole. Da la copt pentru 20 minute (dupa 10 minute scoate hartia de copt si bilele/boabele de fasole),pana cand baza este aurie si coapta. Scoate din cuptor si lasa sa se racoreasca.
Intr-un castron, freaca untul moale cu zaharul tos, pana cand obtii un amestec omogen. Adauga coaja de lamaie rasa, apoi ouale (unul cate unul), faina si frisca lichida.
Preincalzeste acum cuptorul la 180 grade Celsius.
Aseaza gigea feliile de piersica in baza de tarta coapta. Toarna deasupra crema cu coaja de lamaie si da la cuptor pentru 25 minute. Scoate din cuptor si presara imediat deasupra zaharul vanilat. Yum-yum, am mancat-o calduta, ca nu mai aveam rabdare – crema cu parfum de lamaie a fost o surpriza foarte buna in combinatie cu feliile usor coapte de fruct. Vreme de vara va doresc, cu greieri care canta seara si dimineti proaspete, cu miros de fan cosit.
6 Comments
Zana, pentru cei care abia fierb apa de ceai, la ce se refera bilele si fasolea din : „acopera cu hartie de copt si cu bile ceramice / boabe de fasole” ??? Incerc si eu, sper sa nu servesc cioburi …:-)
Simina, bilele sunt facute din ceramica rezistenta la caldura si sunt speciale pentru aceasta operatiune. Nu e obligatoriu sa le ai – poti foarte bine sa folosesti boabe de fasole veche, cat sa acopere tot fundul tartei.
si bun, si frumos :).
Simina, bilele, ori fasolea se pun ca sa nu se ridice aluatul (are tendinta sa se ridice de pe fundul tavii si sa iasa astfel cocarjat). na, ca ma reped eu sa raspund, sper sa nu-mi dea zana fo bagheta peste deshte 😀
Eleva Zazuza, foarte bine! Nota 10 cu felicitari. 🙂
Draga- Fee- putzin- eficienta- vara, iaca peste ce dadui, se deschide o noo bacanie. Nu il tradez pe M de la BV, dar abia astept sa vad nooa locanta, pare tres sympathique: http://www.facebook.com/#!/pages/Bacania-COCO/254821201206830
Bacania COCO, pe str. Dionisie Lupu.
Vera, f frumos, ca e aproape de noi si ne va tenta si mai dihai.:) Cu numele am oarece probleme, puteau fi mai inspirati. Ii iert pentru ca au dulce de leche. 🙂