Reţeta asta este pentru zilele în care eşti singur acasă. Vrei să mănânci ceva uşor de pregătit şi de digerat. Dacă mai e şi cald, adică nu ai chef să trudeşti pe lângă furnal, e ideală. Iar dacă decizi să o pregăteşti pentru o masă în familie sau cu prieteni, nu ai decât să înmulţeşti cantităţile cu numărul de persoane. În plus, o poţi pregăti cu sfeclă crudă sau coaptă – cum preferi – mai ales acum, candsfecla e tânără şi fragedă.
Ingrediente
1 sfeclă roşie potrivită, coaptă în cuptor (învelită în folie de aluminiu, după ce ai spălat-o bine), apoi curăţată de pieliţă
2 roşii potrivite
2 fire de ceapă verde
Pentru dressing:
- 100g iaurt grecesc simplu
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 1/2 linguriţă oregano uscat (grecesc, dacă se poate)
- 1 vârf de linguriţă fulgi de chilli
- sare, piper negru proaspăt măcinat, suc de lămâie – după gust
Mod de preparare
1. Taie sfecla roşie coaptă (sau crudă) în felii cât mai subţiri – pe cea cruda o poţi tăia în felii aproape transparente, cu cea coaptă e mai tricky să faci asta. Distribuie feliile pe o farfurie întinsă.
2. Repetă operaţiunea de tăiere în felii şi împrăştiere pe farfurie şi cu cele 2 roşii.
3. Toacă ceapa verde, presar-o peste sfeclă şi roşii. Dă farfuria la frigider până când pregăteşti dressing-ul.
4. Într-un castron, amestecă toate ingredientele pentru dressing. Asezonează cu sare, piper şi suc de lămâie după gust.
5. Serveşte cu puţin dressing picurat ici şi colo. Restul de dressing îl poţi servi alături, într-un bol mic.
După cum puteţi observa şi din ultima fotografie, atunci când mi-am pregătit acest carpaccio, tot ce a rămas este o farfurie goală, un fel de pictură abstractă. Noroc că mai erau încă 2 sfecle într-un castron. Ca să mai pot repeta figura.
1 Comment
Cândva…nu e cazul acu’, speram si io ca o sa mai fie si cald, vreodată 🙂