Am cumparat pastele astea in forma de corole-gigant dintr-un loc improbabil – un magazin cu capete de stoc de la Quelle din Rupea.  Mi-au facut cu ochiul pentru ca sunt italienesti, imense si irezistibile.  Le-am potrivit cu un sos bogat si intens aromat.

Ingrediente – pentru 1 portie

150g paste (se poate si 100g, dar eu – cand vine vorba de paste – sunt nesatula)

1 lingura ulei de masline

1 catel de usturoi tocat marunt

5 linguri pulpa de rosii

5 fileuri de anchois, scurse bine si taiate in bucatele

1 lingura cu motz de capere, bine scurse

piper negru

busuioc proaspat, tocat

parmezan ras, cat incape 🙂

Fierbe pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.  In timp ce pastele fierb, pregateste sosul.  Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul tocat.  Lasa-l sa se caleasca, la foc potrivit, cam 1 minut.  Acum vine randul bucatelelor de anchois si al caperelor – pune-le in tigaie si amesteca bine, sa isi lase aroma in sos.  Adauga pulpa de rosii, lasa sa dea 1 – 2 clocote marunte.  Asezoneaza cu piper negru, ca sare e destula in restul ingredientelor.  Presara busuiocul proaspat, amesteca din nou.

Scurge pastele, pune-le in farfurie.  Toarna deasupra sos, ca – vorba lui Alex Britti –  ‘amo, amo è il sugo sulla pasta, finché non è finito non saprò mai dire basta’.  Peste sos, multime de parmezan ras, ca nici de asta nu ma mai satur …. Sa nu va prind cu cascaval si alte inventii pe langa pastele mele, ca va urechez.

9 Comments

  1. minunat, m-am lins pe buze uitindu-ma la poza. Sotul meu e mare amator de anchois, eu le pun in Cesar Salad. Dar si pastele astea, ce minunatie, parca le simt…vreau si eu

  2. Zana Eficientei Reply

    nu e nimic mai bun decat anchois – fileuri sau pasta – pe paine cu unt, intr-o zi cenusie, rece si ploioasa. eu cu asta imi recoafez moralul instantaneu 🙂

  3. cristiangheorghe Reply

    Deci când văd paste mi se pune pata. Iar sosul ăla…mmmmmm… magnifico! Carrrra mia, belllllla ragazza! Aoleo! Ce-am zis?

    • Zana Eficientei Reply

      ciao, Giovanni! grazie mille e tanti baci a tanti Jeni! din ‘oca ripieno con gnocchi di patate e cavolo rosso’ a mai ramas ceva? dau la schimb 🙂

  4. cristiangheorghe Reply

    Da, da, a mai rămas din.. ăăăă… cum îi zici tu, că-i zici bine 🙂 Tocmai ce ți-am pus deoparte la pachet 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.