Nu mai este nevoie sa spun cu ce ocazie va ofer acest tort, care e – de fapt – o prajitura putin mai simandicoasa. Sper sa fie pe gustul tuturor, mai ales ca are marea calitate de a nu contine faina si grasime (cu exceptia frosting-ului, care are totusi putin unt). Prajitura in sine vine de la Mama Zanelor, Nigella, si devine mereu mai buna, cu fiecare zi care trece. Va multumesc inca o data tuturor!
Ingrediente
4 – 5 mandarine (cam 375g)
6 oua
225g zahar
250g migdale macinate
1 lingurita cu varf de praf de copt
Pentru glazura
100g ciocolata neagra de calitate
75g zahar pudra
3 linguri de apa
50g unt
Pune mandarinele intr-o craticioara, acopera-le cu apa si lasa-le sa fiarba, la foc mic, 2 ore. Apoi scurge-le , lasa-le sa se racoreasca un pic.
Taie-le in doua, scoate samburii si pune-le cu totul (da,da, cu coaja cu tot) in robotul de bucatarie. Mixeaza, pana cand obtii un fel de pasta, nu neaparat omogena.
Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si tapeteaza-i fundul cu hartie de copt. Intr-un castron, amesteca repede – de mana – ouale, zaharul, apoi migdalele macinate si praful de copt. La final, adauga pasta de mandarine. Da la copt pentru o ora – daca ti se pare ca prajitura e prea rumena (zaharul si mandarinele au tendinta sa se caramelizeze si sa se arda), acoper-o cu folie pentru restul de timp in cuptor.
Scoate din cuptor si lasa sa se racoreasca in forma, pe un gratar. Intre timp, pregateste glazura de ciocolata. Topeste la bain marie ciocolata, adauga putin cate putin zaharul pudra cernut si apoi apa, cate o lingura o data. La final, pune si untul si bate bine, pentru ca glazura sa fie lisa si lucioasa. Las-o sa se raceasca putin si garniseste prajitura. Voila! Are un miez galben-portocaliu, parfumat si putin crunchy din cauza migdalelor, iar crema onctuoasa de cioco o completeaza de minune. S-o mancati sanatosi, prieteni dragi! 🙂
7 Comments
multumesc draga zano .( da eficienta mai esti )
cine vine dupa mine o sa gaseasca doar firimituri .
iti las o poesie sa-ti multumesc , ca tare m-ai inspirat, femeie, si-l mai mananc o data – maine la mine, azi la tine – cu glazura de frisca 🙂
yummmy
http://www.trilulilu.ro/doxicilina/86cb59606c0764
hug, j.
ma apuc de treaba, la ceai sau un pahar de vin /wiskey merge la fix, ca m-a omorat vremea asta.Multumesc Zana Buna!
Si pe tine? Ca si pe mine ma leshina vremea asta schizofrenica. Auzi tu, sa ninga cu soare 🙂
am comis-o,imi place ,daca imi fac curaj trimit si poza
te rog chiar, astept foto! 🙂
wow, buna prajitura de sarbatorit victoria prin topuri :D!
Nu? Asa mi s-a parut si mie. 🙂