Nu, pe bune, chiar ma doare-n cot.  Si ma supara si spatele.  Pe umezeala si frigul asta, hai sa zicem ca am o scuza si nu e din cauza varstei.

Nu imi plac sporturile de grup, saltarete, la care femei dolofane, in body-uri roz si jambiere, gafaie de zor in fata unei instructoare Energizer.  E exclus sa ies la plimbare pe viscolul asta, iar pana la vara – cand pot sa inot – mai e mult si bine. Am insa un plan: se pare ca pot sa mananc pana nu ma mai dor oasele.  Si nu vreau sa spun ca o sa ajung la un tonaj la care oasele o sa fie cea mai mica problema a mea.

E vorba de CE mananc, nu de CAT mananc.  Am aflat ca durerile de oase scad in intensitate si frecventa daca prefer alimentele alcaline, cum ar fi legumele.  E si mai bine daca le consum in stare cruda.  Iar daca la asta adaug grasimi prietenoase, cu proprietati anti-inflamatorii (din peste, avocado, nuci de tot felul si ulei de masline) si condimente care stimuleaza circulatia  – ghimbir, ceapa, usturoi si chilli – am o dieta de nota zece.

Asa ca sa vedem cum ar trebui sa arate o zi de regim ‘anti-dureri-de-oase’:

  • Mic dejun: smoothie din avocado + o banana nu prea coapta + putin lapte de orez.
  • Gustare de dimineata: nuci si seminte sau un suc de legume proaspat (din frunze verzi, cum e spanacul, tulpini de telina, morcov si sfecla rosie) cu putin ghimbir.
  • Pranz: peste (somon, ton sau macrou) cu o salata
  • Gustare de dupa-masa: alt suc de legume sau seminte/nuci
  • Cina: supa proaspata de legume, cu ceapa, morcovi, linte rosie si coriandru.
  • Ceva dulce peste zi? Fructe crude, cu continut redus de zahar, mancare pe stomacul gol – capsuni, zmeura sau fructe de padure, cirese, mere, pere sau banane nu prea coapte.

Acum, tot ce mai ramane este sa reusesc sa ma ridic de pe canapea si sa imi pregatesc ingredientele pentru smoothie-ul de la micul dejun.

 

 

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.