Nu stiu daca mi s-a simtit lipsa ori nu pe-aici – mie imi pare tare rau ca nu mai apuc sa respir ca lumea in fata laptop-ului, asternand retete. Da’ lasa, ca rasare iar soarele si pe potecuta noastra!
Chiar si gatitul de pe acasa s-a subtiat, devenind de-a dreptul anemic, spre nemultumirea profunda a cetatenilor care mananca la cantina Zanei. Dupa niste aluzii subtiri la inanitie si deficit de substante nutritive, am scos cutitul (cel drept, cam neascutit in ultima vreme) si – harsht, harsht! – am executat un sashimi din file de ton, cu sos de soia si mirin, ghimbir murat si wasabi.
N-am ce mare reteta sa pun aici, totul se face la inspiratie si iuteala si se mananca la fel. Tonul e crud si feliat, sosul de soia se combina cu mirin (otet de orez), iar wasabi-ul si ghimbir-ul murat se adauga dupa rezistenta la iuteli. Singura mea recomandare speciala: luati de puneti fileul de ton fo’ douazeci de mine in congelator inainte de a-l taia felioare subtiri cu cel mai ascutit cutit al casei. See you soon with another cartoon! Probably not a Japanese one.
11 Comments
Asta nu e ton. tonul e mic si maruntit si se gaseste in conserve.
exact, asa si inoata in mari si oceane – in cutii! 🙂
bun asa.
de unde provine tonul? arata f proaspat.
din conserve provine. doar ca l-a lipit cu faina sau asa.
nush de ce, dar imi pare carne de cal.
da, ai ghicit, e cal de mare 🙂 din conserva, evident, cu ceva carmin in afara de faina.
tonul provine de la metro – secretul e sa le ceri oamenilor alora sa iti taie din bucatile aflate inca in plastic, nu din cele desfacute de ceva vreme 🙂
fata, eu nu inteleg o chestie. blogul tau e aici sau dincolo? pana la urma unde a ramas?
deocamdata e aici. in curand, va fi dincolo. 🙂 va anunt cand ma mut, cu surle si trambite.
mai bine cu retzete de cal.
Zano, îmi permit o sugestie: eu amestec soy sauce-ul cu wasabi. Ii mai ia din iuteala si ai sosul perfect de inmuiat sashimi.
PS. Nush cum se face ca după ce ajung pe blogul tau, mănânc ca o disperata. 🙂
Diana, as face si eu asa, insa am si unii pe-aici care nu pretuiesc wasabi atat de tare, in timp ce altii l-ar folosi pe post de pasta de dinti 🙂 asa ca ii las sa faca dupa capul lor. La P.S. nush ce sa iti zic, ma simt guilty! 🙂