Gata cu carnea de vita, ajunge. Sa depasim in mod inteligent conflictele si sa mergem mai departe. Si uite asa am ajuns la papricasul de pui, tocmai bun pentru zapada de afara. Dupa ce am inceput ziua cu o pana de curent de vreo 4 ore, care mi-a taiat tot elanul gospodaresc si m-a tinut sub plapumi, mi-am adunat toate rezervele de energie si am trecut la cratita.
Ingrediente
8 pulpe de pui superioare, cu piele si os
1 ceapa maricica, tocata
3 catei de usturoi, tocati
325 ml supa de pui
1 lingurita de faina
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 ardei rosu, curatat si taiat in fasii
1 cutie 400g pulpa de rosii
1 legatura de patrunjel verde, tocata
sare, piper negru
1 lingura boia de ardei dulce
1 lingurita boia de ardei iute (eu am pus din cea spanioleasca, afumata – miam, miam)
smantana, daca vrei
gnocchi fierti
Intr-o cratita, pune la incins uleiul. Adauga pulpele de pui, asezoneaza cu sare si piper si rumeneste frumos, cateva minute pe fiecare parte. Nu inghesui bucatile de pui – e de preferat sa faci operatiunea asta in mai multe transe. Cand sunt aurii, scoate-le din cratita si da-le deoparte.
Scurge cea mai mare parte a grasimii din cratita. Incinge din nou si pune la calit ceapa si usturoiul. Dupa cateva minute, adauga cele 2 tipuri de paprica, amesteca si lasa la calit inca 2 minute.
Adauga supa de pui in care ai dizolvat lingurita de faina. Amesteca, acum adauga bucatile de pui rumenite. Presara jumatate din patrunjelul tocat, pune si fasiile de ardei, amesteca, acopera cu capacul si lasa la foc potrivit cam 10 minute.
Adauga acum pulpa de rosii, amesteca din nou si da la cuptor (la 180 grade Celsius) cam 45 de minute, ca sa scada si sa se ingroase sosul.
La final, presara restul de patrunjel si serveste alaturi de gnocchi ori niste mamaliguta fierbinte, cu sau fara smantana.
10 Comments
la puiu ala mergea un pilaf.
iti zic asaaaa, ca intre cunoscatori…
posibil si pilaf 🙂
ha! gata, stiu ce pun pe lista de „to cook” a mamei la urmatoarea vizita 😀
poate mama ta stie sa ii faca si galusti, eu nu am experimentat cu ele de data asta 🙂
face face 😀
uite, asa ceva n-am incercat niciodata. aveam cumva impresia ca este mult mai complicat. dar la tine aici pare mult mai simplu 😀 ca doar de-aia esti tu zana: sa faci lucrurile simple 😀
da, mi se mai spune si ‘zana lucrurilor simple’ 🙂
pentru retarzi, ce înseamnă „supă de pui”? mulțumesc.
in cazul asta, inseamna juma’ de cub de supa de pui (knorr or altul) dizolvat in apa respectiva. 🙂
și în celălalt caz? c-am mai tot auzit de această noțiune care mă intrigă până la iritare.