Nu exista ingredient mai versatil, mai ingaduitor cu erorile si mai bland cu incepatorii decat pastele!Pastele te asteapta rabdatoare in camara in zilele cand te intorci obosit de la birou, iti arunci pantofii din picioare si iti spui: ‘Ce naiba mancam noi asta-seara?’  Te ajuta in fata unei mese pline de copii mofturosi si sunt salvarea tuturor legumelor uitate prin sertare de frigider.  Una peste alta, seara de ieri a fost ocazia perfecta pentru un pasta bake.

Ingrediente

200g paste spiralate cu legume

1/2 cutie pulpa de rosii

cateva linguri de sos arrabbiata

3 lingurite de busuioc congelat, tocat

50g cascaval ras

3 linguri pesmet

putin unt, pentru uns forma

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet – eu am avut paste express de la Panzani, care in 3 minute sunt al dente.

Intr-un castron amesteca pastele fierte si bine scurse cu pulpa de rosii, busuiocul si sosul arrabbiata.  Unge cu unt o forma de sticla termorezistenta.  Pune pastele cu sos in forma.

Presara deasupra cascavalul ras amestecat cu pesmetul.  Da la cuptor pentru 20 minute – in ultimele 5 minute da cuptorul pe grill, sa se rumeneasca frumos stratul de branza si pesmet.

O salata alaturi e suficienta pentru o cina exemplara.

2 Comments

  1. Zanaaaa,cum ai reusit tu sa pacalesti copiii sa manance asa ceva?
    Ai mei s-au uitat luuuuung si au zis :pass mama,arata mishto,dar noi nu mancam

    • Zana Eficientei Reply

      copilu’ meu e addicted la paste, asa ca am fluierat – a mancat juma’ de tava 🙂 asa ca n-am sfaturi in aceasta privinta, din pacate.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.