De bucurie ca a dat soarele, am avut asa, o pornire vegetala. Si am facut un pateu de ciuperci si fenicul.
Simplu, delicios si la obiect. Mai mult decat atat, de post.
Ingrediente
1 bulb de fenicul, curatat si tocat in bucati potrivite
250g ciuperci brune (daca se poate), spalate, taiate in bucati potrivite
2 linguri ulei de masline
cateva fire de cimbrisor, tocate marunt
1 lingura de mustar taranesc (din cel cu boabe)
1 lingura de otet balsamic
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 205 grade Celsius.
Intr-o tava, amesteca feniculul, ciupercile, mustarul, cimbrisorul si o lingura ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
Da la cuptor pentru circa 15 minute, pana cand legumele sunt rumenite. Te previn, miroase fenomenal.
Scoate din cuptor, lasa amestecul sa se racoreasca.
Pune in robotul de bucatarie, adauga otetul balsamic si mixeaza pret de 1 – 2 minute.
Adauga treptat lingura de ulei de masline care a mai ramas si continua sa mixezi pentru inca 2-3 minute.
Gata! Serveste cu crackeri sau paine prajita si castraveciori murati sau capere.
Acum ca v-am hranit, ma duc pe terasa, sa profit de ultimele cateva grade Celsius pozitive si sa respir putin aer de primavara.
mustar