Inca o incercare in seria experimentelor mele ‘pane fara prajeala’! Am mai testat si alte retete, insa niciodata pana acum nu am fost multumita de crunch-ul obtinut. Intr-o lume ideala, prajeala nu ingrasa, nu miroase si nu stropeste totul imprejur. Intr-o lume ideala, Bucurestiul e un oras curat, verde, cu locuri de parcare si canalizare eficienta. Iar eu sunt tanara, supla si nu am nevoie de ochelari de citit. Mda. Asa ca intelegeti, probabil, dorinta mea de a ajusta neplacerile lumii reale la dorintele mele culinare. Reteta de mai jos mi se pare cel mai reusit compromis intre pane-ul crocant si aspectul dietetic al chestiunii.
Ingrediente
400 ml lapte batut sau iaurt de baut
2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
1 lingura sos iute (eu am folosit un amestec de tabasco si sos chilli dulce)
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru proaspat macinat
900g piept de pui, taiat in fasii subtiri
6 linguri unt topit
1 pachet de crackers cu susan de tip WASA sau Fincrisp
Intr-un castron incapator, combina laptele batut, sosul iute, sarea, piperul si usturoiul. Adauga fasiile de piept de pui, amesteca, acopera si pune la rece intre 2 si 12 ore, sa se marineze.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius,
Unge cu putin ulei sau acopera cu hartie de copt doua tavi incapatoare, care merg la cuptor.
Faramiteaza tot pachetul de crakers intr-un las larg si incapator. Adauga untul topit, amesteca bine.
Scoate bucatile de pui din marinata si tavaleste-le prin firimiturile de crackers amestecate cu unt. Aseaza bucatile in tavile pregatite si coace-le in cuptor, intorcandu-le o singura data, cam 25 minute, pana cand sunt aurii si crocante. Nu ai nevoie de alta garnitura in afara de o mega-salata verde, stropita cu lamaie. Intr-o lume ideala, ai putea sa te limitezi la cateva bucati de pui din asta. In lumea reala, iti promit ca nu vei reusi.
11 Comments
Pingback: Fasii de piept de pui crocante la cuptor | Zâna Eficienţei
deci un fel de snitzele. dooh!
cum sa zici la snitzel ca e fasie de piept de pui? e ca cand zici gatlegau. hipstero!
haha, m-ai facut hipstera. ma duc sa ma laud la fi-miu 🙂
si mergi de le gusta pe alea de la http://www.chickenstaff.ro/
nu m-am prins cum le fac aia, dar sunt zeii snitzelului picant cu fulgi de porumb.
pai sa comand de la ei intr-o zi mohorata de birou – si iti spun ce cred
Ce bine arata! Ca la restaurant. Multumesc de reteta
cu placere, Mirela 🙂
Eu am facut asa in ou cu condimentele folosite de KFC + fulgi de porumb si nu mi-au placut, ca au iesit cam uscate. Crezi ca asa, in iaurt, vor iesi mai fragede? Potr sa pun ulei de masline in loc de unt?
Ana, iaurtul e usor acid si fragezeste carnea – de aceea e folosit in multe marinate indiene. Nu stiu cum va functiona cu uleiul de masline, insa poti incerca si ne spui si noua cum a iesit 🙂
am incercat si sunt super!vroiam sa te intreb ceva, vazand ca esti o zana:).eu locuiesc in Italia si uitandu-ma azi la un program de bucatarie, am auzit ca foloseau o planta aromatica numita cerfoglio(de cand locuiesc aici nu am mai auzit!).vazut si cautat in dex:in romana se numeste asmatui.stii ceva de asmatui-ul asta?ar putea avea si un alt nume, mai comun?mersi:)
Dya, asmatuiul se mai numeste si patrunjel cret sau patrunjel frantuzesc – pe scurt, e ruda cu patrunjelul. Cred ca nu se va supara nimeni daca folosesti patrunjel in loc de asmatui.