Intr-una dintre serile trecute, sub efectul unui atac de eficienta, curatasem cateva legume de prin camara si frigider.  O ceapa, vreo doi dovlecei, mai nimic. Elanul eficient a trecut fulgerator, inlocuit de o lene regeasca, asa ca le-am inchis intr-o cutie de plastic si … am uitat de ele.  Aseara, infometata si plina de remuscari, le-am descoperit in frigider, acolo unde le lasasem si am improvizat un risotto-pilaf.  Unii ar zice ca e sarbesc, dar nu i-am pus ciuperci.

Ingrediente

2 linguri ulei – una de floarea soarelui si una de masline

1 ceasca maricica de orez integral

1 ceapa mare, tocata marunt

3 catei de usturoi, tocati

1/2 ardei rosu, taiat cubulete

1 cub supa de legume

cam 1 litru apa

2 dovlecei mititei, curatati si taiati cubulete

1 cutie pulpa de rosii

un pumn de marar verde tocat

sare, piper

Intr-o cratita, pune la incins uleiul.  Caleste ceapa tocata, la foc potrivit, cam 5 minute.  Adauga usturoiul si caleste inca 1 minut.  Acum pune si ardeiul, mai lasa cateva minute sub capac, sa se inabuse.

Ia capacul si pune orezul, sa se caleasca si el vreo 2 minute.  Amesteca des, sa nu se prinda.  Daca asta ar fi un pilaf autentic , acum ai pune toata apa si ai acoperi cu capacul, lasand sa fiarba pana cand se patrunde orezul.

Eu am preferat metoda risotto, adica am tot adaugat supa de legume (facuta din apa + cub), pe masura ce era absorbita de orez.  Cand orezul a fost fiert, adauga dovleceii si lasa sa mai fiarba vreo 5 minute pe plita.  Adauga pulpa de rosii, amesteca bine.

Asezoneaza cu piper si sare. Atentie la sare – e sarata si supa, dar si pulpa de rosii conservata.  Acum e randul mararului.  Gata, poti sa pui pentru vreo 20 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, sa scada si sa faca o crusta aurie.

Daca tii post, mananca-l cu o salata.  Daca nu, il poti servi cu pui la gratar sau il poti transforma intr-un risotto adevarat, adaugandu-i putin parmezan sau cascaval ras deasupra.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.