Ce pot spune? A fost o conjunctura fericita. Elementul numero uno: eu cumparasem o sticluta cu ulei cu trufe albe. Elementul numero due: cineva a spus ca ar manca o mamaliga. Si al treilea element, decisiv: in frigider isi faceau veacul niste ciuperci. Asa a iesit combinatia asta, pe care o dedic bunicii mele Silvana, din Torre Pellice,Piemont.
Ingrediente
mamaliga, cam 200g de persoana
ciuperci – 300g champignon albe, 300g hribi (congelati, de la carrefour), 300g ghebe (idem)
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingura ulei de floarea soarelui
patrunjel verde tocat
ulei cu trufe albe
parmezan
Intr-o craticioara, pune la incins uleiul. Usturoiul merge la calit, cam 1 minut, la foc mic. Acum vin ciupercile, feliate si calite la foc mai vioi, sa nu lase zeama prea multa. Asezonezi cu sare si piper negru proaspat macinat si – la final – presari cu patrunjel verde tocat.
Etapa finala e cea mai importanta, pentru ca da mai tot fasonul operatiunii. Daca ai un inel metalic pentru servit, il ungi pe dinauntru cu putin ulei, sa nu se lipeasca mamaliga. Asezi inelul pe farfurie si pui inauntrul lui un strat consistent de mamaliga. Deasupra, asezi un alt strat, de ciuperci. In absenta inelului, potrivesti frumos, cu lingura, mamaliga si deasupra ei ciupercile. Picuri nitel ulei cu trufe albe – aroma absolut speciala va lega intreaga reteta, cu notele sale usor picante, inconfundabile. Peste tot si toate, cateva felioare de parmezan ras. Si, sa nu uit, un pahar de vin rosu italienesc. Buon appetito!
6 Comments
Bing-bang! Vezi că tocmai am sunat la ușă. Mi-am adus castronu de la Cantină.
Si? In castron ce ai? Sau ai venit cu el gol? 🙂
Am adus prăjituri cu prune făcute de invitata noastră la GSD 🙂
Prajitura cu prune ai zis? O secunda – coming up!
in fiecare toamna sper in taina sa dau peste niste trufe. Insa nu vin decit cu mormane de ghebe de care aproape ca m-am plictisit. Ah, si de pastravi, dar despre ei ti-am mai povestit 🙂
te-ai plictisit de ghebe? arunca cu ele in noi! 🙂